Kocaeli Büyükşehir ambulanslarını yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Kocaeli Büyükşehir ambulanslarını yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2016 15:48

Kocaeli Büyükşehir ambulanslarını yeniledi

Haberin Devamı

Kocaeli Büyükşehir ambulanslarını yeniledi

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’nin tamamını yenilediği 22 adet hasta nakil ambulansı düzenlenen törenle hizmete girdi. Hasta nakil ambulanslarıyla yılda 55 bin hastaya hizmet veriliyor.

Hasta nakil araçlarının yenilenmesi nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin önünde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Tahir Büyükakın, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Medline ve Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, daire başkanları ve sağlık personeli katıldı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Bizim için hizmette sınır yok. Yıllardır Kocaelimizin güzel insanlarını, hayatlarının en zor anlarında, şefkat ve sevgi dolu sağlık çalışanlarımızın emekleriyle ihtiyaçlarını karşılayıp, hastane ve ilgili yerlere taşıyoruz. 22 adet mavi ambulanslarımız, hasta nakil araçlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Bir insanın ilgiye en çok muhtaç olduğu, hastalandığı anda, 'insanı yaşat ki; devlet yaşasın felsefesi' ile imkanı olmayan vatandaşlarımıza hizmette sınır tanımıyoruz. Sağlık çalışanı kardeşlerim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gösterdiğiniz şefkat her şeyin önündedir. En önemli şey hastayla ilgilenmek, ona değer vermek, motive etmektir. Bu ilgi ve sevginizi vatandaşımıza gösterdiğinizi biliyorum. Allah muhtaç etmesin ama muhtaç olduğumuzda en kısa sürede ve en güzel şekilde hizmetimizde olsun" dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının ardından 10 yıldır hasta nakil ambulanslarında hizmet veren Aynur Şanlı ile 2,5 ay önce çalışmaya başlayan Büşra Yaşar'a hediye verdi. Medline Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ise Başkan Karaosmanoğlu'na hasta nakil ambulansının maketini hediye etti. Daha sonra Karaosmanoğlu ambulansın direksiyonuna geçerek, bir süre aracı kullandı. Başkan Karaosmanoğlu'nun talimatıyla 22 adet hasta nakil aracı sirenlerini çalarak Kocaeli halkının hizmetine girdi.

Hasta nakil ambulansları geçen yıl yaklaşık 55 bin hastaya hizmet verdi. 2016 yılının ilk 10 ayında ise bu rakam yaklaşık 45 bine ulaştı. 2004-2016 yılları arasında Büyükşehir'in mavi ambulansları 390 bin 237 hastaya nakil hizmeti verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılından bu yana hasta nakil hizmetini yüklenici firma olarak yürüten Esas Holding'in sağlık alanındaki şirketi olan Medline Acil Sağlık firmasıyla yürüttüğü görüşmeler sonucunda 20 araçlık mavi ambulans filosunu yenilerken, mevcut ambulansları hizmetten geri çeken Medline, bunların yerine Kocaeli’ye yedek araçlar ile birlikte toplamda 22 adet yeni ambulansı teslim etti. Hasta nakil ambulanslarından 15'i daha önce olduğu gibi İzmit, Derince, Körfez, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerine hizmet verecek. Gebze'de konuşlanan 4 araç Gebze'nin yanı sıra Çayırova, Dilovası ve Darıca ilçelerinde görev yapacak. 1 hasta nakil ambulansı ise Kandıra'da bulunuyor.

Ambulanslar hasta nakil hizmetinin yanı sıra yaz aylarında İzmit Körfezi ve Kandıra'daki mavi bayraklı halk plajlarında, amatör ve profesyonel spor müsabakalarında, yaz sezonunda Kocaeli Fuarı alanında, belediyelerinin organizasyonlarında hizmet veriyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!