Ko-mek Başiskele Sergisi Dr. Halil İbrahim Erbıyık’la Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Ko-mek Başiskele Sergisi Dr. Halil İbrahim Erbıyık’la Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2015 10:29

KO-MEK’İN BAŞİSKELE SERGİSİ AÇILIŞINA KATILAN DR. HALİL İBRAHİM ERBIYIK, “KOLESTEROL OLMADAN KANSERLE SAVAŞAMAZSINIZ” DEDİ.

KO-MEK’in Başiskele sergisi açılışına katılan Dr. Halil İbrahim Erbıyık, “Kolesterol olmadan kanserle savaşamazsınız” dedi.
KO-MEK ilçe sergi açılışları bu yıl daha eğitici ve eğlenceli etkinliklere sahne oluyor. “Sağlıklı Mutfaklar” sloganıyla yola çıkan KO-MEK doğru beslenme konusunda farkındalık yaratabilmek için birbirinden değerli, konularında uzman konuşmacıları ağırlıyor. Bu kapsamda Başiskele İlçe Sergi açılışında Dr. Halil İbrahim Erbıyık, yapılan diyetlerin çok gereksiz olduğunu söyledi. Dr. Erbıyık söyleşi esnasında ayrıca şiirler ve şarkılar okudu.
Başiskele İlçe Sergisi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Doğan Erol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhterem Aktaş, İlçe Halk Eğitim Müdürü Fuat Şahin, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmenlerinden Nuray Polat konuklara muhteşem bir Türk Halk Müziği konseri verdi.
Açılışta söz alarak İnsanların eskiden uzun yaşadığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Dr. Halil İbrahim Erbıyık, “Yuşa(a.s)’ın kabrini ziyaret edenler bilir. Yuşa(a.s)’ın hem kendi uzun, hem de ömrü uzundur. İbrahim(a.s), oğlu İsmail(a.s) doğduğunda 165 yaşında idi. Şimdilerde ise insanlar 37-38 yaşlarında by-pass ameliyatı oluyorlar. Biz aslında dedelerimiz gibi bin yıl yaşayabiliriz” şeklinde konuştu.
Konuşmasına devam eden Dr. Erbıyık, “Bana soruyorlar elmalardan kırmızı mı, sarı mı yoksa yeşil olanı mı yiyelim. Ya da hangi vakit yiyelim. Elmayı yiyin de nasıl, hangi vakitte yerseniz yiyin. Elmanın vitamini daha çok kabuğundadır. Ama kabuğunu soysanız da vitaminsiz kalmazsınız” dedi.
Oldukça keyifli geçen ve sergi açılışına gelen misafirlerin alkış yağmuruna tuttuğu Dr. Halil İbrahim Erbıyık, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Psikolojide öğrenilmiş çaresizlik ve şaşkınlık diye bir şey var. Biri bir şey ortaya atıyor. Mesela HDL, LDL kolesterolleri. Biri hayırlı diğeri lanetli kolesterol olarak adlandırılıyor. Yok öyle bir şey. Kolesterol o kadar muhteşemdir ki o olmadan kanserle savaşamazsınız. Yumurtadaki kolesterol de vücudumuz için çok faydalıdır.”
“Her nefeste iki kez şükretmeliyiz biri alabildiğimiz için diğeri verebildiğimiz için” diyerek konuşmasına devam eden Dr. Erbıyık, “Sahip olduğumuz en önemli şey ne araba, ne ev, ne de cüzdanımızdır. En önemli şey nefes alabilmemizdir” ifadesini kullandı. Dr. Halil İbrahim Erbıyık diyetin insan organizmasına karşı olduğunu da söyledi ve “Vücudumuz muhteşem bir tasarımdır” diyerek konuşmasını tamamladı.
Sergi açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu ise, “Ter dökeceksin, enerjini harcayacaksın. Hani eskiler derler ya; ‘Zahmet olmayınca rahmet olmaz.’ 2004 yılından itibaren bu kurslar devam ediyor. İnsanlar kolayca ulaşsın diye her ilçede kurslar açtık. Bu kursların faydalı olduğunu gördüğümüz için geliştirerek devam ettireceğiz. Bizim için en büyük değer sizlersiniz’’ dedi. Başkan Karaosmanoğlu konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Yarınları çocuklarımıza, gençlerimize emanet edeceğiz. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek o kadar kazançlı oluruz. Burası Kocaeli ailesinin üniversitesi’’ dedi.
Her ilçe sergisi açılışında olduğu gibi evlenecek bir kursiyere “KO-MEK” kursiyerlerin özenerek hazırlamış olduğu ve içinde pek çok ürünün yer aldığı bohçası hediye edildi. Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen protokol tek tek ürünleri inceledi ve bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!