Kırkpınar’ın Yolu SEKA Park’tan Geçer

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar’ın Yolu SEKA Park’tan Geçer
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2015 10:59

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SEKA PARK ALTIN KEMER GÜREŞLERİ’NİN 7.’Sİ BU YIL 10 MAYIS PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEK.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park Altın Kemer Güreşleri’nin 7.’si bu yıl 10 Mayıs Pazar günü gerçekleştirecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ata sporu yağlı güreşlere Türkiye’de en fazla sahip çıkan yerel yönetimler arasındaki öncülüğünü sürdürüyor. Yağlı güreş sporcularının yetişmesi için üzerine düşen tüm görevleri yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, 2009 yılından bu yana düzenlendiği Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri ile de bu alandaki önemli bir organizasyonun başını çekiyor. Yağlı Güreşlerin olimpiyatı olarak gösterilen Kırkpınar’ın yolu da altı yıldır Seka Park’tan geçiyor.
Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan güreşler 10 Mayıs Pazar günü Uçurtma Tepesi önünde yapılacak. Seka Park yağlı güreşlerine her yıl olduğu gibi, Türkiye’nin dört bir yanından pehlivanlar katılarak kol bağlayacak. Düzenlenecek güreş müsabakalarında, tarihi Kırkpınar güreşleri öncesi güreş camiasının ilgisinin yoğun olması bekleniyor.
Güreşlerde her yıl olduğu gibi bu yıl da baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılacak ve her kategoride ilk 4 dereceye giren güreşçilere madalya verilecek. Şampiyon olacak başpehlivan ise Kocaeli Seka Park Yağlı güreşleri ve Kocaeli özgü motiflerin özel olarak işlendiği altından yapılma kemer ile ödüllendirilecek.
Öte yandan Seka Park Altın Kemer Güreşleri için heyecan da şimdiden başladı. Kocaelili güreşçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin Şirintepe mahallesi D-100 Karayolu üzerindeki Yağlı Güreş Antrenman Salonu’nda Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!