Kartepe’de Sukay Sezonu Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kartepe’de Sukay Sezonu Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2015 17:03

SU KAYAĞI TUTKUNLARI HAFTA SONU KARTEPE SUKAY PARK TESİSLERİ’NDE DÜZENLENEN SEZON AÇILIŞINDA BULUŞTU.

Su kayağı tutkunları hafta sonu Kartepe Sukay Park Tesisleri’nde düzenlenen sezon açılışında buluştu.
Kartepe’de su kayağı sezon açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Yaz boyu çevre il ve ilçelerden su kayağı sevenleri konuk edecek Kartepe Sukay Park Tesisleri, sezon açılışı da Samsun, İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’den su kayağı tutkunlarının buluşma yeri oldu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde Sukay Park Tesisleri’nde düzenlenen açılış programına Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Kartepe İlçe Sağlık Müdürü Dr. Harun Arslan, Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, başkan danışmanı ve koordinatörleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve spor sevenler katıldı.
Açılışta söz alarak Kocaeli’nin çok güzel bir doğasının olduğunu ve doğanın en güzelinin Kartepe’de olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, “Su sporları anlamında örnek olan bu tesisimiz İstanbul’un da önemli göz bebeklerinden birisidir. Yeni olan bu sporun tanıtılmasına ve büyütülmesi ile ilgili federasyonla önemli projeler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. En önemlisi de bu alanda kürek sporunun yapılmasına uygun alan olan Sapanca Gölü’nde ben de spor adamı olarak sayın başkanımdan bir de kürek sporu tesisi oluşturmasını istiyorum ve bekliyorum” dedi.
Şehrin yorucu ve yıpratıcı etkilerini, doğanın sağladığı imkanlarla üzerlerinde atmak ve hoş vakit geçirmek isteyenlerin tam karşılığını bulduğu Kartepe’de konuklarını ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise İl Müdürü Çintımar’ın taleplerini olumlu karşıladığını belirterek, “Kürek sporları ile ilgili yeni seçim beyannamesinde de yer aldığı şekilde Kartepe’de bir Kürek Takımı kurulması konusunda çalışmalarımızı başlattık. Sadece su kayağı sporları değil yine suda yapılacak bütün spor dalları ile alakalı ve en başında da yine kürek sporu ile ilgili faaliyetlere başladığımızın müjdesini buradan vermek istiyorum” diye konuştu.
Kartepe’nin sahip olduğu muhteşem doğasıyla bireysel ya da gruplar halinde yapılabilecek çok çeşitli doğa sporları imkanı bulduğunu hatırlatan Başkan Üzülmez, “Binlerce çocuğumuzun faydalandığı yaz ve kış spor okulları faaliyetlerine bu yönde devam ediyoruz. Dağ altı yürüyüş ve bisiklet yolları, Uzuntarla’da son aşamaya gelen doğal yaşam parkı, kadın spor merkezleri ve çocuklarımıza dağıttığımız bisikletlerle Kartepe’yi yeniden inşa ediyor ve sosyal ve kültürel etkinliklerimizi de artırarak devam ettiriyoruz. Belediyemizin başlattığı uluslararası tanıtım hamleleri yanında hayata geçireceğimiz vizyon projelerimizle Kartepe’de yaşayanlar ve Kartepe’ye gelenler için doğanın verdiği imkanları teknoloji ile buluşturarak Kartepe’yi daha yaşanılabilir ve daha çok tercih edilen bir turizm destinasyonu yapmak istiyoruz” ifadelerini kulandı.
Sapanca Gölü kıyısında Samanlı Dağı manzaralı tesiste sezon açılış gösterilerini izleyen 7’den 77’ye konuklar sporcuların performanslarını çıplak gözle izlediler. Birbirinden estetik hareketleri ile izleyenlerin, nefeslerini tutarak izlediği Kartepe Sukay Park Tesisleri yaz boyu, doğal konumu ve bulunduğu coğrafi yapısı ile su kayağı tutkunlarının vazgeçilmez adresi olması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!