İzmit Belediyesinden Gençlere Deprem Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İzmit Belediyesinden Gençlere Deprem Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 13:41

ÜNİVERSİTE VE LİSE ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN 50 GENÇ DEPREMDE YAPILMASI GEREKENLER EĞİTİMİ ALDI.

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Kızılay Şubesi 17 Ağustos Depreminin yıl dönümünde deprem sırasında yapılması gerekenler konulu bir eğitim verdi.
İzmit Belediyesi ve Kocaeli Kızılay Şubesinin ortaklığıyla gençlere deprem sırasında yapılacaklar konulu bir eğitim veriliyor. Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gençlerin katıldığı eğitimin kamuoyuna duyurulması amacıyla İzmit Cumhuriyet Parkında bir basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ,Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu ve gönüllü gençler katıldı.
Programda İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile Kızılay eğitmeni Ercan Geneci, deprem tatbikatı gerçekleştirdi. Tatbikat sırasında eğitmen, deprem anında neler yapılması gerektiğini anlattı.
Dr. Nevzat Doğan, eğitmenin yönlendirmeleri doğrultusunda masanın altına girerek elleri başının üzerine gelecek şekilde kendini koruma pozisyonuna geçti. Deprem eğitmeni Ercan Geneci tatbikatı izleyen öğrencilere “Sarsıntı geçene kadar kendinizi bu şekilde koruma pozisyonunda tutmalısınız” dedi.
Tatbikatın ardından konuşan Dr. Nevzat Doğan, “ 1999 Marmara Depremini hem bir çocuk hekimi hem de başhekim olarak yaşadım. Bu nedenle bulunduğum bütün görevlerde depremin öncesi ve sonrasında neler yapılabilir düşüncesiyle projeler üretmeye çalıştım. Milletvekilliği dönemimde enkaz altında tıbbi müdahale yapabilecek ekipler kurulması için Sağlık Bakanlığı’nda ekipler yaptım, projeler hayata geçirdim. Fikir babası olmaktan gurur duyduğum UMKE’ler helikopter ambulanslar, seyyar hastaneler, hepsi yürüttüğüm bu proje sayesinde gerçekleşti. Bugün dünyanın en büyük Ulusal Medikal Ekipleri (UMKE) ülkemizde var. Tüm kuruluşların afet eylem planlarını güncelleştirerek hazır halde bulundurmalı ve başta çocuklarımız olmak üzere çocuklarımızın afet eğitimi sürekli yapılmalı. Bugün İzmit Belediyesi olarak okullarda deprem eğitimleri, halka yönelik afet eğitimleri yapıyoruz. Özellikle inşaatların denetiminde büyük hassasiyet gösteriyoruz. Olası bir deprem felaketine ya da doğal afete karşı elimizden geldiğince tüm önlemleri almaya halkımızın bir daha o kara günleri yaşamaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan eğitim alan öğrencilere sertifikalarını dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!