İzmit Belediyesi’nden Kütüphane Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

İzmit Belediyesi’nden Kütüphane Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 15:14

İZMİT BELEDİYESİ, KÜTÜPHANE OLARAK KİRALADIKLARI TARİHİ BİNANIN KİRA SÖZLEŞMESİNE UYULMADIĞI İÇİN TAHLİYE EDİLDİĞİNİ AÇIKLADI.

İzmit Belediyesi, Bilim ve Kitap Dostları Derneği’nin (BİLKİDER) tahliyesi hususunda basında yer alan açıklamalara cevap verdi.
Dernek Başkanı Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ın yaptığı ve basında yer alan açıklamasına cevap veren İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ednan Pala, derneğin kira sözleşmesine aykırı hareket ettiğini belirtti.
Tarihi mekanları restore ederek kültürel ve sosyal hayata hizmet edecek şekilde halkın hizmetine sunduklarını belirten Pala, “Dernek binasının açık olarak tutulmadığına ilişkin vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine 3 Mart 2015 tarihinde uyarı yazısı yazılarak ‘Binanın aktif olarak kullanılmaması halinde sözleşme hükmü gereğince sözleşmenin iptal edileceği’ derneğe yazılı olarak bildirilmiştir. Bunun ardından 10-25 Mart, 3-15 Nisan ve 11 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılan kontrollerde de binanın kapalı olduğu tutanakla tespit edilmiş ve binanın kapalı tutulmaması hususunda ilgili dernek defalarca ihtar edilmiştir” diye konuştu.
Pala sözlerine şöyle devam etti:
“Bütün bu resmi uyarılar ve sözlü ihtarlara rağmen binayı açık tutmamakta ısrar eden Bilim ve Kitap Dostları Derneğinin kiracılık ilişkisi, sözleşmenin; ‘Kiracı, kiraya verilen yeri 2 (iki) aydan fazla kapalı tuttuğu takdirde, Belediye kira akdini tek taraflı fesh eder. Kiracı işyerini herhangi bir mahkeme kararı gerek olmaksızın tahliye eder’ şeklindeki 19. Maddesi gereğince 18 Mayıs 2015 tarihli Encümen kararıyla fesh edilmiştir. Bina kapalı tutulmakla birlikte amacına uygun da kullanılmamıştır. Yapılan denetimlerde, binanın kapalı tutulması bir yana, Dernek Başkanı Sayın Vali Yardımcısının oğlu tarafından bu yapının konaklama amaçlı olarak kullanıldığı tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır.”
“Bu tahliye işlemi, bir kütüphanenin kapatılması değil, sözleşmeye aykırı hareket eden bir kiracının tahliyesinden ibarettir. Bu konu üzerinden kitap ve kütüphane düşmanlığı ithamlarında bulunmak ise sadece bu ithamda bulunanların iyi niyetli olmadığının ispatı olabilir. Belediyemiz, başta evin içerisinde anneler, babalar ve çocuklar olmak üzere her mekanda kitap okumanın yaygınlaştırılması hususunda öncü olmaktadır. Bu amaçla, ‘Annem babam okuyor’ ‘Öğretmen Okursa Herkes Okur’ ‘Kahvemiz Evimiz’ ‘Sokak Kütüphanesi’ projeleriyle halkımızı her alanda kitapla buluşturmaya devam edecektir. Vizyonumuz, kitap dostu bir şehir olmaktır”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!