İzmit Belediye Başkanı Doğan: Yeni İzmit, yeni Türkiye'ye hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmit Belediye Başkanı Doğan: Yeni İzmit, yeni Türkiyeye hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 13:37

İzmit Belediye Başkanı Doğan: Yeni İzmit, yeni Türkiye'ye hazırlanıyor

Haberin Devamı

İzmit Belediye Başkanı Doğan: Yeni İzmit, yeni Türkiye'ye hazırlanıyor

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - İZMİT Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yeni İzmit'in yeni Türkiye'ye hazırlandığını belirterek, "Yeni İzmit vizyonu yeni Türkiye ile örtüştü. Az zamanda çok proje, az para ile çok iş yaptık" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 2009 ile 2016 yılları arasındaki belediye başkanlığı ile özellikle son 2 yılı düzenlenen basın toplantısı ile değerlendirdi. Cumhuriyet Parkı'nda bulunan kafede düzenlenen toplantıda Nevzat Doğan "Hayallerimiz Görevimiz Yeni İzmit Yeni Türkiye" sloganıyla gerçekleştirdikleri ve hayata geçirecekleri projeleri açıkladı. Nevzat Doğan çorba çeşmelerinden 6 milyon kişinin yararlandığını belirterek, "6 milyon kişiye yakın kişi çorba çeşmelerinden çorba içti. Bu bir jesttir. Herkes Allah razı olsun" dedi.

Bebek bakım ünitelerine değinen Doğan, projenin küçümsendiğini belirterek, "Bebek bakım ünitesi o kadar küçüktü de niye yoktu. Bu küçük bir şey değil, bir yavrusu olan anne için çok büyük bir şey. Bir annenin psikolojisi için, bebek için çok önemli bir şey. Bebek bakım kabinlerini 4'e çıkardık. Sağlık Bakanlığı bu modeli tüm Türkiye'ye yayıyor. Buralarda anneler bebeklerin bakımını yapıyor, emziriyor sonra yoluna devam ediyor" diye konuştu.

BİSİKLETİN ARDINDAN BASKET TOPU
Doğan bisiklet ve spor tesisleriyle ilgili projelerle ilgili olarak, şöyle konuştu:
"400'ü aşkın çocuk parkı yaptık. Küçük gibi görünen projeler ama hepsi hayata nasıl sirayet ediyor. Fitness salonları, 13 salon var, 24 bin kişi fitness yapıyor. Gölkay Parkı, Cehpanelik Spor Tesisleri, Eko Park, Altınkemer Paşa Güreşleri, 17,5 kilometre bisiklet yolu yaptık, 40 kilometreye çıkacağız. 500'ün üzerinde bisiklet parkı yaptık. Bisiklet pisti yine Türkiye için modeldir. Bisiklet dağıttığım tüm çocuklar burada eğitimde geçiyor. 10 yıl sonra İzmit bisiklet şehri olacak. 2012'den beri bisiklet dağıtıyoruz. Bir projeyi yapmak çok önemli ama sürdürmek de çok önemli. Dağıttığımız bisiklet sayısı 32 bine ulaştı. Akıllı bisiklet projesi çok önemlidir. Akıllı bisiklet projesini arttırıyoruz. 10'a yakın akıllı bisiklet merkezlerimiz olacak. Tüm öğretmenlere bisiklet dağıtma projemiz var. 5 bin öğretmene bisiklet dağıttık. Haydi bisikletle okula projesinin bir adımıdır. Eğer bisiklet projemizi başarıya ulaştıracaksak tüm toplum liderlerimizin bisiklet kullanmasını sağlamalıyız. Bütün 4'üncü sınıf öğrencilerine basket topu dağıtma projemiz var. Artık haydi basketbola diyoruz. Artık basketbol zamanı olacak"

ÇEVRE KONUSUNDA İDDİALIYIZ
Çevre konusunda da iddialı olduklarını ifade eden Doğan, "Bisiklet ve çevre birbirine paralel olduğu için çevre konusunda da iddialıyız. Çevre konusunda da birim kurduk. Yağ konusunda çalışma yaptık. Yağ tutucuları mimarı konularda İzmit'te artık zorunludur. Mutfağın sularını mutlaka bu yağ tutucudan geçiren sistem olacak. Bu arada 457 kaçak yapıyı yıktık" dedi.

KİTAP DURAKLARI
Belediyenin kitap duraklarından alınan kitapların yerine konulmadığını ifade eden Doğan, "Kitap duraklarında bin 600 kitap yerine konulmadı ama ben arkadaşlara şunu söylüyorum; olsun kitabı alan insan ne yapacak, okuyacak. Yakmadıktan sonra, geri dönüşüme gitmedikten sonra okuyacak. Ne güzel. Kitap duraklarına desteklerimiz devam edecek" diye konuştu.

YENİ İZMİT
Yeni İzmit'in yeni Türkiye ile örtüştüğünü vurgulayan Doğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Yeni İzmit'imiz 7 yıldır yeni Türkiye'ye hazırlanıyor. Yeni İzmit vizyonu, yeni Türkiye ile örtüştü. Parayı iyi kullanan bir belediye var. Her yere el atıyor. Bu yönetimden kaynaklanıyor. Parayı kimseye kaptırmıyor. Milletin derdi ile uğraşıyor. Az zamanda çok proje, az para ile çok iş yaptı".
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!