İhaleye girerken dolandırıldılar

Güncelleme Tarihi:

İhaleye girerken dolandırıldılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 15:51

İhaleye girerken dolandırıldılar

Haberin Devamı

Faruk KIYAK/BAŞİSKELE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde, Makine Kimya Endüstrisi'nin hurda alüminyum ihalesine girecek 2 kişi, memur olduğunu söyleyen kişilerin ihaleye girmeden hurdayı alabilecekleri yalanına inanarak 10 bin TL verdiler. İhale salonuna girince dolandırıldıklarını anlayan 2 kişi şikayette bulundu.
Başiskele Seymen Mahallesi'nde bulunan MKE Seymen Hurda Deposu'nda hurda ihalesi yapılırken, ihaleye girecek olan Y.Y. ile T.S. ihaleden önce kendilerini memur olarak tanıtan 2 kişi ile tanıştı. Y.Y. ile T.S.'ye, 2 kişi ihaleye girmeden hurda alüminyumları alabileceklerini söyledi. Y.Y. ile T.S. kurumun dışında görüştükleri kişilere inanarak 10 bin TL verdiler. İhale saati geldiğinde salona giren Y.Y. ile T.S. ihaleye girenleri görünce, para verdikleri memur olduğunu sandıkları kişileri görmek istediler. Kurumda belirttikleri kişilerin çalışmadığını öğrenince dolandırıldıklarını anlayan Y.Y. ile T.S. polise giderek şikayette bulundu.
Polis güvenlik kameralarını inceleyerek, İstanbul'dan geldiklerini belirlediği 2 kişinin kimliklerini belirledi. Polis, 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!