Hint gergedanı Samir ile Komala yaz döneminde bir araya gelecek

Güncelleme Tarihi:

Hint gergedanı Samir ile Komala yaz döneminde bir araya gelecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 17:33

Hint gergedanı Samir ile Komala yaz döneminde bir araya gelecek

Haberin Devamı

Mesut IŞIK-Büşra KAYA/GEBZE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda bulunan Hint gergedanı 'Samir' ile kendisine eş olarak getirilen 'Komala' adlı Hint gergedanı yaz döneminde bir araya gelecek. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın nesli tükenmekte olan Hint gergedanlarının bir aile kurup yeni yavrular dünyaya getirmelerini sağlayacaklarını söyledi.
Türkiye'nin ilk Hint gergedanı Samir, geçen yıl 1 Aralık tarihinde İngiltere Edinburgh'ta bulunan bir hayvanat bahçesinden getirilirken, önceki gün İngiltere Chester Hayvanat Bahçesi'nden Komala adlı dişi Hint gergedanı getirildi. 2 ton 400 kilo ağırlığında olan 8 yaşındaki Samir'e eş olarak getirilen 3 yaşındaki 1,5 ton ağırlığındaki Komala, Samir ile aynı alanda ancak ayrı bir bölüme konuldu. Komala ile Samir önümüzdeki yaz döneminde bir araya getirilecek.
Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, Samir'e bir eş getirdiklerini belirterek, "Komala kendi için hazırlanan özel bir alanda adaptasyon süreci yaşıyor. Yaza doğru Samir ile bir araya getirmeyi düşünüyoruz. Hint gergedanlarının sayıları dünyada giderek azalıyor. Asya'nın en büyük memeli hayvanlarından biri. Ancak bu hayvanlar yuva kurmayan canlılardan. Sadece üreme döneminde bir araya geliyorlar. O nedenle biz yaz dönemini bekliyoruz. Bir birlerine iyice alışacaklarına, birbirlerine zarar vermeyeceklerine gözlemlediğimiz anda onları birleştireceğiz. Tabi ülkemiz içinde önemli bir olay. Çünkü Hint gergedanları uluslararası koruma birliğinin yayınladığı kategoriler içerisinde hassas tür olarak nitelendiriliyor. Yani nesli tükenmeyle karşı karşıya şu anda. Buradan elde edeceğimiz yavru, hem ülkemiz için, hem de dünyada ki Hint gergedanının nüfusu için önemli bir olay. Bunun için ilk adımı attık. Önce Samir'i getirdik. Sonra ikinci adım olarak Komala'yı getirdik. Artık burada bir aile kurup yeni yavrular dünyaya getirmelerini sağlayacağız" dedi.
Gökmen Aydın hayvanat bahçesini ziyaret edenlerin gergedanlara ilgi gösterdiğini ifade ederek, "Komala'nın gelmesi ile gergedan çiftimize ilgi artıyor. Okul grupları bu dönemde yoğun olarak ziyaret ediyorlar. Yoğun bir ilgi var. Özellikle çocuklar televizyondan gördüğü bu canlıyı yakından bu kadar büyük olduğunu görünce inanılmaz tepki veriyorlar. Ziyaretçilerimizin ilgisinden oldukça memnunuz. Bu ilginin önümüzdeki günlerde daha çok artarak devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!