Hıdırellez’de Konser Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Hıdırellez’de Konser Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2015 14:59

İKİNCİ HIDIRELLEZ BAYRAMI, KENAN SERHAT İNCE’NİN VERDİĞİ KONSERLE SON BULDU.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Balkan Türkleri Dayanışma Derneği’nin birlikte düzenlediği Hıdırellez kutlamaları, Kenan Serhat İnce’nin Balkan Kültür Evi bahçesinde verdiği konserle son buldu. Bir gün öncesinde gül dibine gömülen bakır kap çıkarıldı. Kabın içinde bulunan çiçekler maniler okunarak tek tek kaptan alındı.
Seka Kültür Alanı’ndaki Balkan Kültür Evi bahçesinde gerçekleştirilen programa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Kocaeli Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çolakoğlu, sayıda dernek yöneticisi ve vatandaş katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak konuşmasında, “Rumeli’den Orta Asya’ya kadar asırlarca gerçekleştirilen bir geleneğe burada hayat veriyoruz. Bu geleneği yaşayarak gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur. Hıdırellez gibi ortak bayramlarımız kültür ortaklığımızın birlik ve beraberliğidir” dedi. Dernek başkanı Çolakoğlu, Başkan Vekili Özak’a Filibe şehrine ait fotoğrafın bulunduğu bir tablo hediye etti.
Yöresel oyunların oynanmasının ardından Kenan Serhat İnce Konseri başladı. Birbirinden güzel türküler okuyan sanatçının konserinden sonra program sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!