Edebiyatçı-yazar Ayşe Kulin:

Güncelleme Tarihi:

Edebiyatçı-yazar Ayşe Kulin:
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2015 17:32

7. KOCAELİ KİTAP FUARI’NA KATILAN ÜNLÜ YAZAR AYŞE KULİN, DÜNYAYA KİTAP YAZMAK İÇİN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ.

7. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan ünlü yazar Ayşe Kulin, dünyaya kitap yazmak için geldiğini söyledi.
7. Kocaeli Kitap Fuarı, sevilen yazarların söyleşileri ve imza etkinlikleriyle devam ediyor. Geçtiğimiz yıl fuarda bir söyleşi gerçekleştiren Ayşe Kulin, bu yıl da yayınevinin standında kitaplarını imzaladı. Yaklaşık 5 saat boyunca sevenlerine kitap imzalamaktan yorgun düşen Ayşe Kulin, fuara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kocaeli Kitap Fuarı’nda her yıl kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kulin, “Kitaplarımı imzalamak için oturduğum stanttan 5 saat sonra ancak kalkabildim. Bu şehirde bana olan ilgi beni son derece mutlu ediyor. Kitap benim için hayatımın en önemli şeyi. Dünyaya kitap yazmak için yollandığımı düşünüyorum. Çocukluğumda elime kalem aldığımdan bu yana yazıyorum. O yetenekle doğduğuma inanıyorum. Herkese çok kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Kitap okuyan insan kendinden olmayanı daha iyi anlayabiliyor. Seneye yapılacak 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na herkesi davet ediyorum” dedi.
Fuarda bir söyleşi gerçekleştiren Sadık Yalsızuçar da, Kocaeli Kitap Fuarı’nın uluslararası bir nitelik kazanmayı hak ettiğini söyledi. Söyleşiler için yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kitap fuarına katıldığını ifade eden Yalsızuçar, “Kocaeli Kitap Fuarı, Türkiye ve yurt dışında yapılan fuarlar içinde katılım ve ziyaretçi sayısı, okur niteliği açısından ciddi ve güzel bir fuar. Gittikçe büyüyor ve gelişiyor. Uluslar arası bir nitelik kazanmasını arzu ediyorum. Kitap fuarı, Kocaeli ve bölge ile sınırlı değil. Çevre illerden de ilgi çekiyor. Duyurulması açısından da Türkiye’ye mal olmuş durumda. Belediyelerin şehir kültürünün zenginleşmesi için mutlaka çok yönlü etkinlikler yapması gerekiyor. Kocaeli geleneği olan, sanayisi olan, zengin kültürü olan bir şehir. Şehir aynı zamanda bir medeniyet ve gönül iklimidir, o nedenle belediyelerin bu tip organizasyonlarını çok önemsiyorum. Kitap en sadık yoldaştır. Herkesi önümüzdeki yıl yapılacak 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Fuarda geniş bir katılımla gerçekleşen söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayan tarihçi-yazar Ahmet Şimşirgil, Kocaeli Kitap Fuarı’nın insanlara heyecan ve kitap okuma aşkı verdiğini söyledi. Kocaeli Kitap Fuarı’nın yazarları okuyucuyla buluşturan çok güzel bir organizasyon olduğunu ifade eden Şimşirgil, “Kitap hayat demektir. Hazine bu kitapların içinde. Kitabı alan hazineyi de almıştır. Cahil insan ölü gibidir. Gençlere okuma heyecanını vermek yazarlarla bir araya getirmekle oluyor. Kocaeli Kitap Fuarı’nın yetkililerine tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!