Dünya Çocukları, Kocaeli’de "Bi Dünya Spor" İle Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Dünya Çocukları, Kocaeli’de Bi Dünya Spor İle Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2015 13:06

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ 23 NİSAN ŞENLİKLERİ ÇOCUKLARA SPOR ŞÖLENİ YAŞATIYOR.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan şenlikleri çocuklara spor şöleni yaşatıyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı birbirinden eğlenceli spor aktiviteleri ile başladı. Uluslararası İnterteks Fuar alanını sabahın ilk saatlerinden itibaren dolduran yüzlerce çocuk kendileri için hazırlanan alanlarda gönüllerince spor yapmanın keyfini yaşadı.
Bu yılki ana teması “Spor ve Sağlıklı Yaşam’ olan 23 Nisan şenlikleri Türk ve dünya çocuklarını dostluk ve barış platformunda buluşturdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından renkli ve eğlenceli spor alanlarıyla düzenlenen Uluslararası İnterteks Fuarı çocuklar tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Çocuklar alana girer girmez kendilerine uygun bir spor alanına koşarak burada spor yaptı
Spor alanları içinde Wushu, Tekvando, Judo, Boks, Futbol, Ponny Club, Bahçe Satrancı, Masa Tenisi, Rodeo, Dart Panosu, Badminton, Eskrim, Eğlenceli Atletizm, KOÜ BESYO Çocuk Performans Labarotuvarı, KOÜ BESYO Kürek Simülatörü, Hokey, Halter, Jimnastik, Trambolin, Güreş, Motosiklet, Basketbol ve Duvar Tenisi gibi birbirinden farklı spor aktivitelerinin branşları yer aldı. Ayrıca neredeyse unutulmaya yüz tutan sokak oyunları için de alan içinde oyun grupları düzenlendi. Çocuklar burada ip atlama ve yağ satarım bal satarım oyunlarını büyük keyifle oynadı. Çocuklara bu oyunlar sırasında aileleri de eşlik etti.
Şenliğin ilk günü önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı. 9 Balkan ülkesinden gelen 150 çocuk, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Balkan Çocuklar Voleybol Festivali’nde bir araya geldi. Festivale sporun birleştirici ruhu adeta yansırken, çocukların ülkeleri adına verdiği mücadele dostluk görüntüleriyle güçlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!