Derince Yenikent Mahallesi'ne kapalı pazar

Güncelleme Tarihi:

Derince Yenikent Mahallesine kapalı pazar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2017 11:22

Derince Yenikent Mahallesi'ne kapalı pazar

Haberin Devamı

DERİNCE(Kocaeli), (DHA) - DERİNCE Belediyesi, Yenikent Mahallesi'nde kapalı pazar yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Boş arazide bulunan trafoların taşınmasının ardından kapalı pazarın yapımına başlanılacak.

Derince Belediyesi, Yenikent Mahallesi Mimar Sinan Camii'nin karşısındaki boş alana kapalı pazar yeri yapmak için çalışma başlattı. Proje kapsamında ilk etapta bölgedeki trafoları taşıma işlemi gerçekleştiriliyor. Derince Belediyesi ile SEDAŞ arasında yapılan ortak çalışmalar kapsamında pazar alanında bulunan iki trafo Mimar Sinan Camii'nin yanında bulunan alana taşınıyor. Trafoların taşınma işleminin ardından ilk etap çalışmalarının tamamlanacağı Yenikent Kapalı Pazar projesinde daha sonra binanın inşa aşamasına geçilecek.

Yakın zamanda temelleri atılacak olan Kapalı Pazar projesi üç kattan oluşacak. Kapalı Pazar, çok amaçlı olarak inşa edilecek. Pazar hizmetinin verileceği günün haricindeki diğer 6 gün boyunca otopark olarak vatandaşların kullanımına sunulacak. Üç tarafı revaklarla çevrili zemin katta halk pazarı yer alacak. Kapalı Pazar bünyesinde düğün ve nikah salonları, lokanta, kafeterya, kütüphane, emekli evi, öğretmen evi, aile danışma merkezi ve çocuk oyun salonları da yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!