Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Teröre destek veren, gerekirse vatandaşlıktan çıkarılmalı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Teröre destek veren, gerekirse vatandaşlıktan çıkarılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 14:55

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Teröre destek veren, gerekirse vatandaşlıktan çıkarılmalı

Haberin Devamı

Selda Hatun TAN/ İZMİT(Kocaeli), (DHA) - CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cuma günü Mecliste yapılacak oylamadan milletin beklediği sonucun çıkacağını belirterek, "Milletimiz terör örgütüne yardım yataklık, destek verenleri kendi Meclisi'nden temizleyecektir. Teröre de destek verenlerin kamudan da temizlenmesi gerekiyor. Kamuda da aynı durum uygulanmalıdır. Gerekirse vatandaşlıktan da çıkarılmalıdırlar" dedi.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Topçu'ya ziyaretinde danışmanı Kadir Başer, Abhazya Türkiye Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Temsilcisi Ruhi Karaalp, Abhazya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Ceylan eşlik etti. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Yalçın Topçu, "Ülkemizin iki tane ciddi problemi var. Birisi bölücü terör örgütü, ikincisi medeniyet coğrafyamızda yüzyıl sonra Çanakkale'de karşımızda olanların sayısı artarak yapmaya çalıştıkları Türkiye'siz, Ankara'sız yeni bir harita belirlemek. Bu iki problemler devlet ve millet olarak karşı karşıyayız. Bölücü terör örgütünün arkasında 72 düvelin olduğunu biliyoruz. Devlet ve millet olarak bunu da açıklıyoruz. Bölücü terör örgütüne lojistik destekten tutun da her türlü desteği verenlerin kimler olduğunu biliyoruz. Ne yaptıklarını hem millet, hem de devlet olarak biliyoruz. Tüm bu durumu Cumhurbaşkanımız hem muhataplarımız, hem de uluslararası camiada ifade edilmiştir. Dostumuz olduğunu söyleyenler en kısa zamanda terörün küresel bir bela olmaktan çıkartılmasında Türkiye Cumhuriyeti'nin devletiyle milletiyle birlikte 40 yıldır süren bir mücadeleye cidden katkıda bulunmalarını bekliyoruz" dedi.
BU BİR DÜNYANIN MESELESİDİR
Topçu terörün küresel bir mesele olduğunu ifade ederek, "Onlara hatırlatmak istiyoruz Ankara ne kadar güvenli ise New York'ta o kadar güvenlidir. Paris'te, Londra'da o kadar güvenlidir. Ankara güvenli değil ise onların başkenti de güvende değildir. Bu bir küresel meseledir dünyanın meselesidir. Devletler ve milletler barış ve akıl içerisinde çözmeleri gerekiyor. Irak ve Suriye'de yaşananlar sonrasında Anadolu'ya sığınan 3 milyon kardeşine ev sahipliği yapmaktadır. Bununla ilgili bu durumun sadece Türkiye'nin bir konusu olduğu ülke içerisinde karışıklığın artacağı yönünde bazı mahviller tarafından propaganda yapılmaktadır. Bu asla mümkün değildir. Peygamber efendimizin Mekke'den Medine'ye hicret ettikleri zaman Medine'ye nasıl bereket getirdiyseler, bugün bize misafir olan kardeşlerimiz de Anadolu'ya birlik ve bereket getireceklerdir. Bu iki meselede devlet ve millet olarak kararlıyız. Terörle mücadele noktasında kanunların işletilmesiyle kamu içerisinde terörü sağında solunda önünde arkasında duran bütün unsurları temizlenmesinde kararlıyız" diye konuştu.
VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILMALILAR
Topçu, CHP'yi eleştirerek, Cuma günü mecliste yapılacak oylamadan milletin beklediği sonucun çıkacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Terör örgütünün sempatizanı olan o parti maalesef ana muhalefet partisi ile birlikte aynı noktada buluşması bütün milletimizin vicdanını yaralamıştır. Cuma günü yapılacak olan oylamada milletimizin beklediği sonuç çıkacaktır. Milletimiz terör örgütüne yardım yataklık, destek verenleri kendi meclisinden temizleyecektir. Teröre de destek verenlerin kamudan da temizlenmesi gerekiyor. Kamuda da aynı durum uygulanmalıdır. Gerekirse vatandaşlıktan da çıkarılmalıdırlar. Her bireyin hak ve ödevleri vardır. Ödevler yapılmıyorsa, devlete, millete, insanımıza düşmanlık ediliyorsa çocuklarımıza kastediliyorsa gereken ne varsa kamunun her alanında yapılmalıdır. Mecliste bulunanlar şunu unutmamalıdır ki; onları oraya gönderen milletin kendisidir. Milletin iradesine göre davranmak mecliste bulunanların başlıca görevidir. Ana muhalefet partisinin de yer alan milletvekillerinin kendilerine oy verenlerin haklarını koruma noktasında gerekeni yapmalıdırlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partiye oy verenlerin mecliste durdukları yeri asla içlerine sindiremiyorlar. Ben sindiremedim."

FOTOGRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!