'Bin Turna Bir Umut' olacak

Güncelleme Tarihi:

Bin Turna Bir Umut olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 13:00

'Bin Turna Bir Umut' olacak

Haberin Devamı

İZMİT(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından Japon Başkonsolosluğuna yapılan ziyarette 'Bin Turna Bir Umut' projesi gerçekleştirilmesi için girişim başlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka Kağıt Müzesi, farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kağıt Müzesi'nde Türk-Japon dostluğunu pekiştirmek amacıyla 'Bin Turna Bir Umut' Projesi gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'nden bir heyet Japonya Başkonsolosluğu'na ziyarette bulunarak konu hakkında bilgilendirme yaptı. Kültür Ataşesi Keiichi Kosaki ve yardımcısı Akiko Yamada ile bir araya gelinerek 'Bin Turna Kuşu, Bir Umut Projesi' ve kağıt sanatları hakkında istişarede bulundu.

Yapılan istişarelere göre önümüzdeki günlerde Türk-Japon dostluğunu geliştirmek adına 'Bin Turna Bir Umut' projesi gerçekleştirilmesi öngörüldü. Projeye göre, Kocaeli ve civar illerden gelen aileler ve öğrenciler kendi üretecekleri kağıtlara dileklerini, hayallerini yazıp origami tekniğiyle turna kuşu yapacak. Daha sonra origami tekniğiyle yapılacak turna kuşları uçan balonların ucuna asılarak gökyüzüne bırakılacak. Yapılacak etkinlik programına Türk Japon Dostluk Derneği Başkanı ve Japon Büyükelçiliği’nden temsilciler davet edilmesi planlanıyor.

Etkinlik alanına kurulacak olan atölye çalışma masalarında katılımcı çocuklar çalışmalarını gerçekleştirecek. Ayrıca Japonya'dan davet edilecek kağıt sanatçılarının yaptığı çalışmalar stantlarda sergilenirken, kağıt sanatçıları atölyelerde katılımcılara canlı performanslarını sergileyecek. Kağıt sanatçısı Atilla Yurtkul tarafından ziyaretçilere farklı tekniklerle kağıt katlama sanatı uygulaması yaptırılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!