Başpehlivan Recep Kara oldu

Güncelleme Tarihi:

Başpehlivan Recep Kara oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 13:38

Başpehlivan Recep Kara oldu

Haberin Devamı

Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli)(DHA)- KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde 45. Altın Kiraz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Taşköprü Yağlı Güreşlerinde Recep Kara rakiplerini yenerek altın kemerin sahibi oldu.
Sevindikli Er Meydanı’nı dolduran güreş severler unutulmaz bir gün yaşarken, pehlivanların mücadelesi büyük alkış aldı. 2015 ve 2016’da Taşköprü’de başpehlivan olan Recep Kara, final mücadelesine İsmail Koç’u mağlup etti, Taşköprü’de üçüncü kez başpehlivan oldu. Başkan İsmail Baran da üçüncü kez başpehlivan olan Kara’ya altın kemeri ‘ebedi sahibi’ olarak verdi.
İsmail Balaban, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz, Faruk Akkoyun, Süleyman Aykırı, Turan Balaban, İbrahim Çoraman, Kürşat Korkmaz, Hasan Cengiz, İsmail Koç, Nedim Gürel, Serhat Balcı, Abdullah Güngör, Salih Eriç, Hüseyin Demir, Reşat Turgut, Kemal Karaboğa, Cengizhan Şimşek, Şali Kurt, Mustafa Batu, Serhat Gökmen, Ahmet Kavakçı, Mahmut Kavakçı, Ali Gökçen, Mustafa Başdemir, Nadir Takı, Kaan Kaya, Arif Akın, Ertan Ertan, Osman Özgün, Onur Şener, Murat Gençtürk ve Semih Turgut gibi güreşçilerin de yer aldığı Taşköprü Yağlı Güreşlerinde, başpehlivanlık mücadelesinde finalde İsmail Koç ile Recep Kara karşılaştı.Güreşleri izleyenler arasında AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı.
Tüm pehlivanları mücadelelerinden dolayı kutladığını belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Onlara gerçekten canı gönülden yürekten teşekkür ediyorum. Biz, Sporun Başkenti Körfez sloganı ile yola çıktık. Yağlı güreşler ata sporumuz. Bizler için önemli. Bugün olduğu gibi her zaman desteğimizi göstereceğiz." dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!