Başkan Karaosmanoğlu, Hes’i İnceledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Karaosmanoğlu, Hes’i İnceledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2015 15:39

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU HES'İ İNCELEDİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı-Arıtma tesisi arasında ki içme suyu hattı üzerinde kurulan Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ıslak testlerine katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZAYDAŞ tarafından Yuvacık Barajı ile Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi arasında yapılan ve son aşamasına gelen Hidroelektrik Santrali’nin (HES) ıslak testlerine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da katıldı. Yılda 14 Milyon kilowatt enerji üretecek tesisin incelemesinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ölü bir enerji kaynağını ortaya çıkararak, milli ekonomiye geri kazandırıyoruz. Açığa çıkardığımız ölü enerji toplumumuza kentimize ve kurumumuza fayda olarak geri dönecektir” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi HES (Hidroelektrik Santrali) projesiyle önemli bir çalışmanın altına daha imza atıyor. Gerçekleştirilen proje ile Yuvacık Barajı ile arıtma tesisinde ki kot farkından yararlanılarak enerji üretmek için yapılan kanal tipi hidroelektrik santralinin ıslak testleri gerçekleştiriliyor. Elinde elektrik üretim lisansı bulunması nedeni ile yatırım İZAYDAŞ tarafından yapılıyor. Yıllık 14 milyon kilowatt civarında elektrik üretmesi hedeflenen yatırımın elektrik satışından elde edilecek gelirle kendisini amorti etmesi de hedefleniyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan İZAYDAŞ’ın, Yuvacık barajından elde edilen suyla kentimize kazandırdığı elektrik enerjisi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Şehrimiz açısından çok sevindirici ve verimli bir proje oldu. Bundan sonra Kandıra Namazgâh barajında ki hatlardan da elektrik üreteceğiz. Ülkemizin doğal enerjiye ihtiyacı vardı bizde bunu sağlıyoruz. Kendi kaynaklarımızı kullanarak milli ekonomiye katkı sunuyoruz” diye konuştu.
Başka Karaosmanoğlu kontrol merkezinden ıslak testlere de katılarak, yetkililerden brifing aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!