Başkan Doğan Vizyon Projelerini Tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Doğan Vizyon Projelerini Tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 13:30

İZMİT BELEDİYE BAŞKANI DR. NEVZAT DOĞAN BEŞ ADET PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan 2014 seçim beyannamesinde yer alan vizyon projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nezvat Doğan, seçim beyannamesinde yer alan Kültür Tepesi ikinci etap, öğrenci yurdu, bisiklet yolu dördüncü etap, Zabıtan Mahalle Konağı ve Akçakoca Meydan Düzenlemesi projeleri hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. İzmit Saat Kulesi’nde bulunan bir kafede gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.
Dördüncü Etap Bisiklet yolu projesi hakkında bilgi veren İzmit Belediye Başkanı Doğan “Bisiklet lafını ilk dile getiren belediye başkanı olduk. Bu çalışmaya başladığımız zaman bisiklet kullanılabilir mi diye herkesin sorusu vardı. Ülke genelinde bu konu konuşulmuyordu. Bisiklet mili bir olaydır dedik. Bisiklet şehri İzmit’i inşa ettik. 25 kilometre bisiklet yolu yapıldı. 30 bin dolayında bisiklet dağıtıldı. Akıllı Bisiklet Projesi hayata geçirildi. Temel adımlar atıldı. Öğrencilerimize bisiklet eğitimi verildi. 8 km uzunluğunda olacaktır. Önemli bir kazanım olacaktır. Sağlık Bakanlığı bisiklet yolu yapana bisiklet veriyor. Bu da 8 bin bisiklet anlamına gelmektedir. Hükümetimiz tarafından bisiklet projesi önemli bir yer almıştır. Bisiklet dağıtımı önümüzde ki yıl devam edecektir. Öğretmenlerimize de dağıtım olacaktır. 10 bisiklet gelecek yıl dağıtılacaktır. ’Haydi okula bisikletle’ kampanyasına hız vereceğiz. Haydi pazara bisikletle, haydi işe bisikletle bu 3 proje başlatılacaktır” ifadelerini kullandı.
Zabıtan Mahalle Konağı projesi hakkında bilgi veren Başkan Doğan, “Zabıtan Mahalle Konağı Projesi hizmet binası olarak üç kattan oluşuyor. Zemin katta emekli odaları, birinci katta kadınlar için kurs odaları ve ikinci katta öğrenciler için etüt odalarından sosyal tesis binasına olacak. Öğrenci Yurdu projesi ile gençlerimize yönelik birçok proje daha hayata geçirilmiştir. Üniversiteli pazarı projesi hayata geçecektir. Kocaeli Üniversitesi ile birlikte yapacağız. Türkiye genelinde örnek olacaktır. Kentimizin en önemli eksiği yurttur. Bu yönde adımlar atıyoruz. Gençlerimize daha yakın olmaya çalışıyoruz. Gençlerden uzak duran belediye başkanlığı anlayışı kalmamıştır” şeklinde konuştu.
Mahallelere değer katan meydanlardır diyen Başkan Doğan, "Akçakoca Meydan düzenlemesi ile Osmanlı eserleri gün yüzüne çıkacaktır. Kamulaştırmalar yapıldığı alan, gerçek bir meydan durumuna gelecektir. Projenin gerçekleştirileceği alanda Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi konaklar bulunmaktadır. Bu yüzden projemiz Tarih Koridoru Projesi’nin önemli bir parçasıdır. Çevre düzenlemesine 2 milyon TL harcanacak projemizde tamamen doğal malzemeler kullanılacak. Keşke daha önce ki dönemde korunsaydı” ifadelerini kullandı.
Son olarak Kültür Tepesi ikinci etap projesi hakkında konuşan Başkan Doğan, “Şehrin en gözde yeri burasıdır. Saray tanımı buradan gelmektedir. Şehrin en tarihi ve turistik bölgesi buradadır. Birinci etap bitmiştir. Tarihi binalar kapatılmadan onların varlığı ortaya çıkartılacaktır. Doğal malzemeler kullanılacaktır. Kuğularımızın da olmasını isterim. Süs havuzları yapılacaktır” dedi.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yapılacak olan projelerin toplam maliyeti 10 milyon TL civarında olacaktır dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!