Başiskele Belediyesinden Kızılaya Destek

Güncelleme Tarihi:

Başiskele Belediyesinden Kızılaya Destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 09:46

BAŞİSKELE BELEDİYESİ, KIZILAY İLE ORTAKLAŞA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ.

Başiskele Belediyesi, Kızılay Kan Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği kan bağış kampanyasında 42 personel kan bağışında bulundu.
Belediye Binası önünde gerçekleşen çalışmaya gerek belediye personeli gerekse vatandaş ilgi gösterdi. Başiskele Belediyesi personeli Ebe Yonca Uzar da kan bağışında bulunarak hemcinslerine örnek oldu. Kampanya kapsamında 42 kişi kan bağışında bulundu.
Kan bağışı kampanyası hakkında bilgi veren Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Uzman Doktor Hilal Kuzucu Malçok bu konuda “Kan insan vücudundan elde edilen ve dünyada yapılamayan tek ilaç olarak bilinir. Kan temini için başka bir kaynak olmadığından kişiler bu konuda duyarlı olmalıdır. Sağlıklı her insanın 3 ayda bir kan vermesinde sakıncası yoktur. Kan alımı öncesi vericinin kan düzeyine bakılır ve kanı yeteri kadar yüksekse alım yapılır. Ayrıca vericinin hepatit B, C, sifilis ve AIDS gibi kanla bulaşan bir hastalığı olmadığına bakılır ve verici kişi bu konuda bilgi sahibi olur “ dedi.
Başiskele Belediyesi ve Kızılay Kan Merkezi yetkilileri bu tür kampanyalara Başiskele Belediye Başkanı’nın verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, kampanyaların devam edeceğini, kanın sürekli bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek, vatandaşları düzenli kan bağışı yapmaya davet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!