"Asım'ın Nesli Çanakkale'yi Anıyor" etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Asımın Nesli Çanakkaleyi Anıyor etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 11:27

Haberin Devamı

KOCAELİ (AA) İzmit Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜVGA) işbirliğinde "Asım'ın Nesli Çanakkale'yi Anıyor" etkinliği düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Kampüsü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirin etkinliğe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcı Tahir Akman, Kent konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, TÜGVA Kocaeli Temsilcisi Yusuf Yazıcı katıldı.

Karaosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bugünün genci olan sizler, yarının sorumlu insanları olacaksınız. Sizlerin bilgili, donanımlı, ülkesini, vatanını, insanını gönülden seven, tarihini ve yaradılışını iyi tanıyan bireyler olmanız en büyük arzumuzdur" diye konuştu.

Doğan da bu toprakların alelade topraklar olmadığının bilincinde olunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu dünyada insanoğlu var olduğundan bu yana Hak ile batılın, iyi ile kötünün var olduğunu ve var olmaya devem edeceğini bilen, bu toprakların dünyayı her zaman Hak ve adalet dağıtanların vatanı olarak devam edenlerin vatanı olduğunu bilen şuurlu gençlerimiz olsun istiyoruz" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Etkinlik, konuşmaların ardından TV programcısı ve şair Serdar Tuncer’in, şiir ve söyleşisiyle devam etti.

Daha sonra vatandaşlara Çanakkale Savaşı'ndaki Türk askerinin yiyeceği olan buğday aşı dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!