2. Avrupa Ekonomi Kongresi başladı

Güncelleme Tarihi:

2. Avrupa Ekonomi Kongresi başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 13:47

2. Avrupa Ekonomi Kongresi başladı

Haberin Devamı

Ergün AYAZ/KARTEPE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Üniversitesi ve Kartepe Belediyesi'nin düzenlediği 'Ekonomide Yeni Trendler' konulu 2. Avrupa Ekonomi Kongresi başladı. Türk Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu iyi bir iktisatçı nasıl olunacağını anlattı.

Kocaeli Üniversitesi ve Kartepe Belediyesi'nin düzenlediği 2. Avrupa Ekonomi Kongresi Kocaeli Üniversitesi Turizm Uygulama Oteli'nde yapıldı. 'Ekonomide Yeni Trendler' konulu kongreye Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Türk Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Aykut Kibritçioğlu iyi bir iktisatçı nasıl olunacağını anlattı. İyi bir iktisatçı olmanın belirli koşulları olduğunu söyleyen Kibritçioğlu, "İktisatçılar lisans eğitimi aldıktan sonra özel sektörde çalışabiliyorlar, kamu bürokrasisinde ve akademik iktisatçı olarak çalışabiliyorlar. İyi iktisatçı olmanın belirli koşulları var. Bazı faktörler de var ki onlar da kişiye özgü ve kendi karakteriniz, özgeçmişinizle ilgili doğru zamanda doğru kişilerden iktisat eğitimi almak gerekiyor. Bazı faktörler iyi bir iktisatçının yetişmesini etkileyen faktörler kendi kontrolümüzde olan faktörlerdir" dedi.

Dünyada kapitalist sistemin açmazları nedeniyle zor günler geçirildiğini söyleyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Günümüz dünyası kapitalist sistemin açmazları, dünyada kıt bulunan kaynaklar üzerindeki hakimiyet mücadelesi, gelişmiş ülkelerin gelişmekte olanları sadece bir pazar olarak görmesi sebebiyle oldukça zor günler geçirmektedir. Bu durumun sadece günümüzün sorunu olmadığı, ekonomi tarihine bakıldığında açıkça görülebilecektir. Ekonomi tarihi bir tür krizler tarihi olarak yazılırken, her dönemde benzer açmazların yaşandığını görmek mümkündür. Bu nedenle 'Ekonomide yeni trendler' başlığı ile gerçekleştirilecek bir kongrenin son derece önemli sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum" diye konuştu.

Zirve kapsamında Kartepe'nin güzelliklerini de tanıtmak istediklerini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Bizim de burada amacımız var. Bizler de Kartepe Belediyesi olarak Kartepe'mizin bu güzellikleri ulusal ve uluslar arası düzeyde de dünyaya tanıtmak istiyoruz. Kartepemiz tıpkı Kocaelimiz gibi Türkiye ekonomisi ve sanayisine katkı vermektedir" dedi.

University Of Massachusetts Ekonomi Profesörü Dr. Gerald Frıedman vize sorunu yaşadığı için internet üzerinden görüntülü konuşma yaparak katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!