Vali Akın polis adaylarıyla iftar yaptı

Güncelleme Tarihi:

Vali Akın polis adaylarıyla iftar yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 13:16

Vali Akın polis adaylarıyla iftar yaptı

Haberin Devamı

Salih GÜNER / KIRŞEHİR (DHA)-VALİ  İbrahim Akın, Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde incelemelerde bulunarak düzenlenen iftarda polis adayları ile bir araya geldi.

Kırşehir POMEM bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Ekemen, Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol, emniyet teşkilatı mensupları ve öğrenciler katıldı.

İftar yemeğinin ardından polis adaylarına hitaben bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, öğrencilerin mezun olduktan sonra polis teşkilatının şerefli birer üyesi olarak çok önemli ve kutsal bir vazifeyi ifa edeceklerini söyledi.

Polis adaylarının okulda aldıkları eğitimi tamamladıktan sonra ülkemizin her yerinde hatta gerektiğinde sınırlarımız dışında ülkemizi tehdit eden her türlü terör unsurlarına karşı güvenlik ve asayişi sağlamak üzere göreve başlayacaklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Soğuk-sıcak, gece-gündüz demeden görev yapacağınız yerlerde devletimizin vatandaşına uzanan şefkat eli olacak, devletimizin huzurunu bozmaya çalışanlara, halkımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokanlara karşı da devletimizin demir yumruğu olacaksınız. Sizler görevinizi yaparken devletimizi temsil ettiğinizi asla unutmayınız. Görevinizi, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak yapmanız milletimizin birliği ve devletimizin düzeni açısından büyük önem taşımaktadır. Bu noktada küçük bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminde, üzerine giymiş oldukları üniformalar içerisinde vatan hainlerinin milletimize nasıl terör estirdiklerini gördük. Hafızalarımızdan silinmeyecek bu olaylar, sizler için birer ibret olmalı, her türlü ihanete ve oyuna karşı uyanık olmalısınız. Sizlerin biraz önce çerçevesini çizdiğim ilkeler ışığında hareket edeceğinize ve gerektiğinde şehit olma pahasına görevinizi layıkıyla yapacağınıza inancımız tamdır” dedi.

İftar programı, İl Müftüsü Mehmet Yaman’ın yaptığı duanın ardından Kırşehir POMEM Müdürü Kasım Varol’un okul hakkında Vali İbrahim Akın’a bilgiler vermesi ile sona erdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!