Termal otel yatırımcısı dertli

Güncelleme Tarihi:

Termal otel yatırımcısı dertli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 12:58

Termal otel yatırımcısı dertli

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-KENDİ öz sermayesini kullanarak Kırşehir’e 160 yataklı bir termal otel kazandıran Mehmet Temur, Kırşehir’in kaderinin termal turizmden alacağı paya bağlı olduğunu belirterek, bu konuda yatırımcıların sorunlarının çözümlenmesini ve yeni yatırımcılara önderlik edilmesi gerektiğini söyledi.
Kırşehir’in termal kent olmasına rağmen, termal turizmden hak ettiği payı alamadığını belirten Mehmet Temur, Üçgöz mevkiindeki 170 yataklı otelinin yüzde 20 kapasite ile ancak müşteri bulabildiğine dikkati çekti. Mehmet Temur, yaptığı açıklamada, Kırşehir’de termal turizminin gelişmemesini ilgisizliğe bağlayarak şunları söyledi:
“Kırşehir, termal suyun oldukça kaliteli olduğu bir ildir. Ben de bu nedenle memleketime bütün öz kaynaklarımı kullanarak 3 yıldızlı bir termal otel kazandırdım. Kırşehir’deki su hazımsızlık ve yorgunluk, gastrit (mide hastalıkları), böbrek hastalıkları, yüksek tansiyon ve kadın hastalıklarına iyi gelmektedir. Termal suyumuz, romatizma ve eklem ağrıları, cilt hastalıkları, felç ve kısmi felç, boyun ve bel fıtığı, kireçleme, sedef hastalığı ve kırık-çıkık ile birçok hastalığı tedavi etmektedir. Ancak bu kadar kıymetli olan suyumuzun değerini anlatamıyoruz. Kırşehir ulaşım yanında önemli kültür ve turizm merkezi olmasına rağmen gerekli tanıtımı yapılamamaktadır. 5 yıldızlı tek otelimiz var. Otellerin kurulacağı bölgedeki arazilerin yatırımcılara verilmesi gerekir.  Kırşehir, çok rahat termal kenti olabilir. İl yöneticilerini, belediye başkanımızı ve seçilmişleri göreve davet ediyorum. Kırşehir’de çok kıymetli olan termal suyumuzu gereği gibi değerlendiremiyoruz. Kırşehir’in suları, taşıdığı mineraller ve sıcaklık nedeniyle termal su olmasına rağmen, maalesef gerekli tanıtımı yapamadığımız için, hastaların buraya gelerek sudan faydalanmasını gerçekleştiremiyoruz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı ve Kırşehir’in ekonomisine katkıda bulunmalı”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!