Petlas'ta sözleşme sevinci

Güncelleme Tarihi:

Petlasta sözleşme sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 11:30

Petlas'ta sözleşme sevinci

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-Türkiye’de 3 bine yakın işçinin çalıştığı ender fabrikalardan biri olan Petlas’ta mutlu sona ulaşıldı. Toplu-İş Sözleşme görüşmelerinde varılan anlaşmaya göre sendikalı 1715 işçinin maaşlarına 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yüzde 16’lık zam verilecek.

Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer’in gazetemize verdiği bilgiye göre, 1 Ocak 2016’da başlayan toplu-iş sözleşme görüşmelerinin sekizincisi Cuma günü saat 15.00’te başladı ve Cumartesi sabah 05.00’te mutlu sonla tamamlandı. Son toplantıya Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, merkez yönetici Ünal Akbulut, Petlas Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Petlas Genel Müdürü Yahya Ertem, Petlas İnsan Kaynakları Müdürü Mithat Durudoğan, Petrol-İş Kırıkkale Şubesi Başkanı Recep Sefer katıldı. 14 saat süren görüşmeler sonucunda Petlas işçilerine 1.1.2016’dan geçerli olmak üzere ücret zammı birinci yıl için yüzde 16, ikinci yıl için enflasyon oranından zam verilecek. Ayrıca sosyal yardımlara da yüzde 20’lik zam oldu. Toplu-sözleşme sonucunda her işçiye yılda dört kez bir maaş tutarında ikramiye verilecek.

Recep Sefer, iki yıl geçerli olacak sözleşme görüyşmelerinin mutlu bir şekilde sona ermesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Türkiye’nin ve Kırşehir’in en önemli kuruluşlarından olan Petlas Lastik Fabrikası’nda işveren ve sendika her türlü fedakârlığı yaparak görüşmeleri mutlu bir yekilde sonlanmıştır. 1 Ocak 2016’da başlayan toplu sözleşme görüşmeleri sırcasında bugüne kadar 8 kez oturum yaptık. Nihayet 17 Haziran günü saat 15.00’te başlayan ve 18 Haziran sabah saat 5’e kadar devam eden görüşmelerimiz mutlu bir şekilde tamamlanmıştır. Petlas işçisine 2016’dan geçerli olmak üzere birinci yıl için yüzde 16, ikinci yıl için enflasyon oranından zam verilecek. Ayrıca sosyal yardımlara da yüzde 20’lik zam verilecek. Yine her işçiye yılda dört kez bir maaş tutarında ikramiye verilecek. Özetle Petyas işçisinin maaşlarına yıllık yüzde 20 zam verilmiş olacak. 1715 sendikalı işçiye 1 Ocak 2106’dan bu yana geçerli olacak zam farkları da Ağustos ayı içinde ödenecek. Özetle sendikalı bir işçimizin maaşı aylık 2 bin 500 lira olmuştur. Bu rakam da Kırşehnir ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. İki yıllık yapılan anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu vesile ile işçilerimiz arasında büyük sevinçle karşılanan görüşmele nedeniyle Petrol İş-Kırıkkale Şubesi Başkanı olarak Genel Merkezimizin değerli yöneticilerine ve Petlas’ın değerli işverenlerine teşekkür ediyorum.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!