Kırşehir'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 11:19

- Yunus Emre Derneği yöneticileri, Vali Şentürk'ü ziyaret etti

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Yunus Emre Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Şentürk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sivil toplum kuruluşlarına her zaman destek vereceklerini, özellikle de eğitim ve yardımlaşma projelerine ayrı bir önem gösterdiklerini söyledi.

Her kesimin görüşlerinden faydalanacaklarını dile getiren Şentürk, "Sivil toplum kuruluşlarımızla sık sık bir araya gelerek istişareler yapacağız. Bu görevlerde bulunma sebebimiz vatandaşa hizmettir. Öyleyse onlar için çalışacak, sıkıntılarını gidereceğiz" dedi.

Kaya da Şentürk'e görevinde başarılar dileyerek, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

10 yıldır faaliyet gösteren derneğin yaklaşık 200 üyesi bulunduğunu anlatan Kaya, "Derneğimiz eğitim, kültür, yardımlaşma, dini, milli ve sosyal alanlarda çalışma yürütüyor. Dernek olarak çalışmalarımızın odak noktasında gençler yer alıyor" diye konuştu.

- Konferans düzenlenecek

Haberin Devamı

Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ), "Kazakistan Cumhuriyeti Bağımsızlık Günü ve Kazakistan Türkiye İlişkileri" konulu konferans düzenlenecek.

Üniversiteden yapılan açıklamada, AEÜ Türk Dünyası Topluluğu tarafından düzenlenen konferansın, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev'in katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, AEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Zorlu, TOBB Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Toğrul İsmayil, Avrasya Ekonomik İşbirliği Derneği Başkanı Hikmet Eren'in konuşmacı olacağı konferansın, 10 Aralık Çarşamba günü saat 14.30'da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda yapılacağı kaydedildi.

- Elektrik kesintisi

Kırşehir'de elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meram Elektrik Dağıtım AŞ tarafından bazı bölgelerde bakım çalışması gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, yarın 11.00-15.00 saatlerinde merkeze bağlı Sıdıklıekizağıl köyünde elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!