Kırşehir’de hayvancılığa can suyu

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir’de hayvancılığa can suyu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 14:15

Kırşehir’de hayvancılığa can suyu

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA) - GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Genç Çiftçi Projesi kapsamında yürütülen kırsal kalkınma destekleri bağlamında Kırşehir'de 15 çiftçiye 90 damızlık büyükbaş hayvan verildi.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında Kırşehir'deki 15 kadın çiftçiye 174 büyükbaş sığır dağıtımı yapıldı. Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda düzenlenen hayvan dağıtım programına katılan Vali Necati Şentürk, Medine Eren kadın çiftçiye sertifikasını vererek tebrik etti.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, dağıtım töreninin ardından yaptığı konuşmada, uygulanan projelerle damızlık büyükbaş hayvanların artık Türkiye'de yetiştirileceğini söyledi. Bu çalışmaların hayvancılığa can suyu olacağını belirten Vali Necati Şentürk, "30 bin lira karşılığında altışar büyükbaş hayvan dağıtılıyor. Kırşehir şartlarında fiyatı 8 bin lira, gebe kaldıkları takdirde 12 bin lira civarında. İnşallah memleketimize hayırlı olur. Türkiye genelinde olduğu gibi bu dağıtımın hayvancılığımıza can suyu olacağına inanıyoruz. Artık Türkiye'de milli tarıma dönme zamanı geldi. Damızlıklarımızı neden dışarıdan ithal ediyoruz, bunun sonu gelmez. İnşallah bundan sonra devletimiz karar aldı, damızlıklarımızı da içeride yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin de, “Bu dağıtım gelecek yıllarda da devam edecek. Hayvanlar oldukça iyi durumda. Özellikle et ırkı hayvanlar olduğu için yavrularından daha çok gelir elde edeceğiz. Bu hayvanlara iyi baktığımızda hayvanların ağırlığı bir tona kadar çıkabilir. 30 bin lira genç bir çiftçimize verildiği zaman güzel bir gelecek sağlamalarına katkı yapacaktır. İlk etapta kent merkeziyle Akçakent ve Akpınar ilçelerimizde dağıtım yapılacak. Aralıklarla gelecek hayvanlarla toplamda 174 büyükbaş hayvanın dağıtımı gerçekleştirilecek" dedi.

Vali Necati Şentürk’ün yanı sıra İl Tarım Müdürü Kenan Şahin, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz ve KTB Genel Sekreter Battal Çelik’in de yer aldığı program büyükbaş hayvanların çiftçilere teslim edilmesi ile sona erdi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!