Kırşehir İpard proğramına alındı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir İpard proğramına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 16:01

Kırşehir İpard proğramına alındı

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR, (DHA)-KIRŞEHİR, tarımsal yatırım noktasında önemli bir etken olan IPARD, Ortak Tarım Politikası’na dahil oldu.

IPA’nın beşinci bileşeni Kırsal Kalkınma (IPA Rural Development-IPARD)Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini destekliyor. Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, tarım şehri ilimiz Kırşehir’in uzun süredir beklediği müjdeli haberi verdi, Kırşehir’in 39 il ile birlikte IPARD’a dahil olduğunu açıkladı. Tarım sektörünün sürdürülebilir modernizasyonuna katkı sağlayan, gıda güvenliği, hayvan sağlığı, bitki sağlığı ve çevre ile ilgili Avrupa Birliği standartlarına uyumu teşvik eden, kırsal alanların sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunan IPARD programı hedefleri kapsamında Kırşehir’de modernizasyon ve teknoloji kullanımı arttırılarak birim alandan az girdi ile daha yüksek verim sağlanacak olup, kullanılmayan veya kullanıma elverişli olmayan tarım arazileri elverişli hale getirilecek ve tarımsal üretimi arttırmak hedeflenecek.

Çiftçilerin, IPARD’ın sağlayacağı destekler ile daha modern ve gelişmiş teknolojiyi kullanarak yaşam standartlarını arttırabileceğini belirten Mikail Arslan, “IPARD kapsamında olan desteklemeler, tarımsal ekonomik yatırımlardan daha kapsamlı olup, ilimiz çiftçisi için daha geniş bir yelpazede projelerini uygulamalarına ve hayata geçirmelerine olanak sağlayacaktır. IPARD kapsamında çiftçilerimiz, gerektiğinde traktörünü, alet ekipmanlarını desteklenmelerle yenileme imkanı bulacak olup bu kapsamda daha modern bir tarıma hızlı bir geçiş sağlayacaklardır. IPARD kapsamında şehirde iş bulamayan genç girişimciler, yüksek miktarlı desteklerden faydalanacak, köylerinde kendi geçimlerini modern bir şekilde ve yüksek kar oranları ile kazanacaklardır. Türkiye pazarında hayvancılık alanında kendine yer bulmaya çalışan Şehrimizde IPARD destekleri ile daha modern mandıralar yaygınlaşacak ve bu tesislerden elde edilecek kâr oranlarında artış sağlanacaktır. Nüfusun büyük çoğunluğunun geçimini tarımdan kazandığı Kırşehir'in gelişmesinde ve kırsalda yaşamakta olan çiftçilerimizin, destekler ile daha modern ve gelişmiş teknolojiyi kullanarak yaşam standartlarını arttırmasına vesile olacak IPARD'ın ilimize ve hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını dileriz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!