Kırşehir Hayvan Pazarı açılıyor…

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Hayvan Pazarı açılıyor…
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 13:50

Kırşehir Hayvan Pazarı açılıyor…

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR, (DHA)-YAKLAŞIK 4 aydır Şap Hastalığı nedeni ile ara ara kapalı olan Kırşehir Ticaret Borsasına ait Canlı Hayvan Pazarı bu hafta açılıyor.
Şap hastalığı nedeni ile kapanan Ticaret Borsası Hayvan Pazarı  İl Komisyonu'nun  kararı doğrultusunda 05 haziran Pazar günü  yeniden  hizmete girecek. Şap  hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla kapalı bulunan Kırşehir Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı bu pazardan itibaren yeniden açılacak. Konu ile ilgili olarak  Kırşehir  Ticaret Borsası  Başkanı Neşet Yavuz yaptığı  açıklamada, “İlimiz Hayvan  Sağlığı  Komisyonu’nca  Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Pazarı Yeri, şap hastalığı ortadan kalkmış olması sebebi ile bu pazardan itibaren yeniden açılıyor” dedi.
Yavuz, hastalığın yeniden canlanmaması için Pazar yerine gelen tüccar ve mal  sahiplerini de uyararak  “Bütün  çift  tırnaklı  büyük ve küçük baş hayvan türlerinde görülebilecek  hastalıklı hayvanlar   kesinlikle  pazara  alınmayacaktır.  Ayrıca  hayvan   sahiplerinin  dezenfeksiyon  ve karantina tedbirlerinin hastalığın bulaşmaması veya yayılmaması açısından çok önemli. Bu konuda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Özellikle pasaportsuz, kulak küpesiz ve raporsuz hayvanlar kesinlikle hayvan pazarına alınmayacak. Bu alınan kararlar siz değerli hayvan sahiplerimiz ve ilimiz hayvancılığı açısından çok önemlidir. Bu yüzden bu çağrımıza kulak verin aksi takdirde şap ve benzeri hastalıklar sebebi ile gerek hayvan pazarımız kapalı oluyor ve  gerekse de yurt dışından gelecek olan ithal hayvanların ilimize gelememesine neden oluyor” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!