Kırşehir Çevre Yolu nihayet yatırım programına alındı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir Çevre Yolu nihayet yatırım programına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2018 10:46

Kırşehir Çevre Yolu nihayet yatırım programına alındı

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA)-AK Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, Kırşehirlilerin yıllardır beklediği ve yılan hikâyesine dönen Çevre Yolu’nun 2018  yatırım programına alındığını müjdeledi.

Milletvekili Arslan, Çevre Yolunun BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) Sıcak Asfalt kaplamalı olarak, 2018 yılında başlanacağını ve 2021 yılında bitirileceğini açıkladı. Yatırım bedeli 145 milyon TL olmak üzere 2018 E040620 Proje numarası ile Yatırım Programına alınarak 16.01.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığını belirten Milletvekili Arslan, “Kırşehir ilimiz Kuzey-Güney ve Doğu-Batı ulaşım yol hattının kesişim noktasında bulunmaktadır. Ankara-Kayseri Karayolu aksının ilimizden geçtiği kesimi mevcut yol trafiğini çok yoğunlaştırmakta ayrıca Kırşehir-Aksaray, Kırşehir-Şereflikoçhisar-Konya yolunu kullanan sürücüler şehir içi yolunu kullanmalarından dolayı trafikte yoğunlaşmaya ve konfor seviyesinde azalma ile zaman kaybına neden olmaktaydı. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda çevre yolunun yapılması şehrimiz için büyük önem arz etmekteydi. Bu kapsamda, çevre yolunun yatırım programına alınması amacıyla uzun süredir devam eden girişimlerimiz sonuç vererek nihayet bugünkü Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Projeleri tamamlanmış olan yaklaşık 25 km uzunluğunda ve en az 26 metre platform genişliğindeki yolun projesinde;18 adet alt geçit, 9 adet kavşak, (Kayseri mevcut yol girişi- Köprülü Kavşak, OSB Sanayi - Dönel Kavşak, Ortaköy - Köprülü Kavşak, İkizağıl - Dönel Kavşak, Üniversite - Dönel Kavşak, Savcılı - Köprülü Kavşak, Çemaş Fabrika - Dönel Kavşak, Karapınar - Dönel Kavşak, Ankara mevcut yol çıkışı - Köprülü Kavşak), 4 adet farklı seviyeli kavşak,  91 adet hidrolik amaçlı menfez bulunacak” dedi.

Kırşehirlilerin yıllardır yapımını beklediği, ancak bir takım engellemeler nedeniyle bir türlü yapımına başlanamayan Çevre Yolunun yatırım programına alınması için yaptıkları girişim ve çabaların sonuç vermesinden duydukları mutluluğu da ifade eden Milletvekili Mikâil Arslan,  “En başta, Türkiye’nin Kalkınma Projelerinde çok önemli hizmetler gerçekleştiren, Ahi Dostu, gönül adamı Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın İsmail Kartal’a hemşerilerimiz ve şahsım adına teşekkür ederim. İlimize hayırlı olsun” dedi.

Kırşehir’de yılan hikayesine dönen Çevre Yolu’nun 2018 yılı yatırım programına alınmasını memnuniyetle karşılayan Kırşehirliler, bu konuda emeği geçen Kırşehir Milletvekilleri Mikâil Arslan ve Salih Çetinkaya’ya, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal’a teşekkür ederek “Şehrimizin gelişip kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız, şehrimiz trafiğinin rahatlamasını sağlayacağını düşündüğümüz Çevre Yolu’nun 2018 yılı yatırım programına alınmasından büyük mutluluk duyduk. 2021 yılında bitirilmesi hedeflenen yolumuz inşallah bu süre içerisinde bitirilir” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!