Kırşehir AK Parti’de il başkanı Kendirli aday olmayacak

Güncelleme Tarihi:

Kırşehir AK Parti’de il başkanı Kendirli aday olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 15:55

Kırşehir AK Parti’de il başkanı Kendirli aday olmayacak

Haberin Devamı

Salih GÜNER, KIRŞEHİR (DHA) - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki tüm illerde başlattığı yenileme çalışmaları çerçevesinde aralarında Kırşehir’in de bulunduğu pek çok ilde görev başındaki il başkanlarıyla yola devam etmeme kararı alınca, Ak Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli aday olmayarak, görevi bırakacağını açıkladı.
Bugün saat 14.00’te Ak Parti İl Merkezi’nde Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer, Gençlik Kolları İl Başkanı Özgür Yönlü, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, il yönetim kurulu üyeleri ve partililerin katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Kendirli, 2,5 yıldır görev yaptığı İl Başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı. AK Parti İl Başkanlığı görevini büyük bir onur ve gurur ile taşımaya çalıştığını belirten Mustafa Kendirli, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“11 Ocak 2015 yılında kongre ile göreve geldim ve 2,5 yıldır bu görevi il başkanı olarak sürdürüyorum.Yeni kongre sürecinde Genel Merkezimiz ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunca yeni dönemde aday olmayacağım.Bana düşen görevin gereği kongrelerimizi birlik beraberlik içerisinde yürütmektir. Asla bundan ödün vermeyeceğiz. Nasıl ki ben göreve geldiğimde önceki başkanımız bana destek olduysa benim de bundan sonra ki görevim yeni başkanımıza en büyük desteği vermek ve yeni oluşacak teşkilatın bu bayrağı daha yukarı taşıması noktasında elimden gelen gayreti göstermek olacaktır. Bu süreçte bize her türlü desteği veren yanımızda olan gücümüze güç katan tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza , İl Genel ve Belediye Meclis üyelerimize İl,İlçe , Belde, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticilerimize değerli gönüldaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar bana destek olan ve yol arkadaşlığı yapan herkese teşekkür ederim''

Bu arada Başkan Kendirli’nin görevinden ayrılacağını açıklamasını üzüntüyle karşılayan bazı partililerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!