8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 15:16

- AEÜ'de "Kalpten Akan Mısralar" adlı şiir dinletisi düzenlendi- Kırşehir TSO Başkanı Ekicioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımlad

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Salonunda düzenlenen "Kalpten Akan Mısralar" isimli şiir dinletisine çok sayıda kadın ve üniversite öğrencisi katıldı.

PDR-Edebiyat Topluluğu tarafından düzenlenen şiir dinletisinde sevginin ve çalışkanlığın sembolü olan, hayatın her anında varlıklarını hissettiren kadınların mücadelesine dikkat çekildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği dinletide, topluluk üyesi öğrenciler tarafından Mona Rosa, Liliyar, Mihriban, Emine Bacı, Zahidem, Tahir ile Zühre, Almira, Aysel Git Başımdan, Kadınlar Susarak Gider isimli şiirler seslendirildi.

- KIrşehir TSO Başkanı Ekicioğlu, mesaj yayımladı

- Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Ekicioğlu, mesajında, kadına sosyal ve siyasal alanda verilen değerin toplumu her açıdan en yüksek mertebeye ulaştıracak önemli etkenlerden birisi olduğunu ifade ederek, yüzyıllardır Anadolu topraklarında kadının, sosyal hayat ve aile hayatı içerisinde son derece aktif ve saygın bir kimliği olduğunu vurguladı.

Tarlada, iş yerlerinde, savaşlarda ve hayatın her alanında kadını görmenin mümkün olduğunu dile getiren Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetle kadın, erkek eşitliği, kadınların istedikleri alanda eğitim görmesi, meslek edinme hakları kabul edilmiş ve Türk kadını, hem siyasal hem de sosyal alanda büyük başarılara imza atmıştır. Geçmişten günümüze, aile içerisinde en önemli görevi üstlenen kadınlarımız, bilinçli nesillerin yetişmesinde en temel rolü üstlenmiştir. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması ve farkındalık oluşturulması adına, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü toplum olarak kutlamaktayız.Ülkemiz ve tüm dünya için büyük önem taşıyan, aile ve toplumsal yaşamın temel taşı olan kadınlarımızın, hakkı olan değerlerine yönelik toplumsal bilincin arttırılmasını temenni eder, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!