Üniversiteliler Mutfak Günleri Yarışması'nda altın ve bronz madalya başarısı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliler Mutfak Günleri Yarışmasında altın ve bronz madalya başarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 12:53

Üniversiteliler Mutfak Günleri Yarışması'nda altın ve bronz madalya başarısı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/PINARHİSAR(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü öğrencileri İstanbul’da düzenlenen uluslararası “Mutfak Günleri Yarışması”nda altın ve bronz madalya kazandı.
Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Programı, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve World Association of Chefs Societies tarafından 15incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında “Üniversitelerarası Modern Türk Mutfağı” kategorisinde altın ve bronz madalya kazanarak büyük bur başarıya imza attılar. 
TÜYAP Kongre Merkezi’nde yapılan 22 ülkeden 2 bin aşçının 70 kategoride katıldığı yarışmada “Üniversiteler Arası Modern Türk Mutfağı” kategorisinde iki ekiple yarışmaya katılan Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu öğrencileri Aksay Komşu, Merve Aksoy, Çağla Katkat ve Göktuğ Arık altın madalya kazanırken, Cevat Can Dallı, Meryem Kılıç, Cemalettin Talay, Özgür Topaç ise bronz madalya kazandı.
Bu yıl açılan Aşçılık Programının ilk yılında büyük başarı gösterdiğini belirten Yüksekokul Müdür Vekili. Yrd. Doç. Dr. Olcay Ekşi, “Başta bize her zaman destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Şengörür olmak üzere, bu yarışmada altın ve bronz madalya alarak, ödül kazandıran öğrencilerimize ve Aşçılık Programı öğretim elemanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Uluslararası İstanbul Mutfak günleri Avrupa’nın ve Türkiye’nin uzun soluklu ve en önemli yarışmalarından birisi olduğunu ifade eden öğretim görevlisi Evrim Karaca ise; böylesine bir yarışmaya öğrencilerimizin katılması ve deneyim kazanmaları onların sektöre hazırlanmaları için önemli bir fırsat olmasının yanı sıra öğrencilerin sektörün ileri gelen şefleri ve gurmeleriyle tanışması açısından da önemli bir imkan olduğunu söyledi.
 Üç aylık bir zaman sürecinin sonunda yarışmaya hazırlandıklarını belirten öğretim görevlisi Mehmet Selman Bayındır da, yarışma yemekleri belirlenirken Türk mutfağının seçkin ve özgün yemeklerini tercih ederek başarı elde ettiklerini dile getirdi. Öğretim görevlisi Aykut Aybaş ise, “Kendi kategorilerinde 30 üniversiteden farklı ekiplerin katılmış olduğu yarışmada öğrencilerimizin altın ve bronz madalya ile dönmeleri okulda aldıkları aşçılık eğitiminin başarılı olduğunu göstermektedir” diye konuştu.  
 
Altın madalya kazanan ekip yarışmaya; Başlangıç tabağı; Süzme Yoğurt ile Lezzetlendirilmiş Sebzeli Kadayıf Topu
Ana Yemek Tabağı;  Panelenmiş Badem Püresi ve Sebze Sote Eşliğinde Mısır Soslu Kuzu Sırtı
Tatlı Tabağı; Hasule Dolgulu Pancar Soslu Armut Tatlısı yemekleriyle katıldı.
 
Bronz madalya kazanan ekip yarışmaya; Başlangıç Tabağı; Sebze Yatağında Erik Soslu Kuru Patlıcan Dolması
Ana Yemek Tabağı; Mücver ve Sebze Sote Eşliğinde Bal ve Kayısı Soslu Dana Madalyon
Tatlı Tabağı; Kivi ve Çikolata Soslu Kaymaklı İrmik Helvası yemekleriyle katıldı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!