Türkü gecesinde Aybüke öğretmen unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Türkü gecesinde Aybüke öğretmen unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 11:34

Türkü gecesinde Aybüke öğretmen unutulmadı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ’nin Üsküp beldesi belediyesi, Üsküp Atatürk Ortaokulu ve Üsküp İlkokulu’nun ortaklaşa hazırladığı Türkü Gecesinde, Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın içinde, artık onunla özdeşlenenMagusa Limanı türküsü seslendirilerek unutulmadı.

Üsküp Kültür Evi’nde gerçekleştirilen türkü gecesine Belediye Başkanı Hüseyin Kasap, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım’da katılarak türkü söyledi.Programın tamamının öğrencilerin eseri olduğunu belirten yetkililer, 14 farklı yöre türküsü seslendirilerek, türkülerin birleştirici gücünün, birlik ve beraberliğimize de katkısının oldukça fazla olduğunu vurguladılar.Programda Şair Hacı Gürhan’ın Ben Anadoluyum şiiri de oldukça alkış aldı.

Batman´ın Kozluk İlçesi´nde okulunda karne dağıttıktan sonra evine giderken PKK´lı teröristlerin saldırısında şehit olan müzik öğretmeni 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın içinde, artık onunla özdeşleşen Magusa Limanı türküsü seslendirilerek şehit öğretmen nezdinde şehit öğretmenler yad edildi. Son zamanların popüler oyunu Erik Dalı gösterisi de öğrenciler tarafından başarıyla sergilendi. Kostak Ali Zeybeği ve Harmandalı Zeybeği ise izleyenlerden oldukça fazla alkış aldı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım’ da programda Bir ay doğar ilk akşamdan geceden türküsünü, solist Selen Özdin ile birlikte söyledi. Aşım, program ile ilgili duygu ve düşüncelerini ise şöyle ifade etti: “Burada olmaktan büyük keyif aldık biz. Zannediyorum sizler de keyif aldınız. Çocuklarımız, öğretmenleriyle birlikte oldukça güzel iş çıkardılar. Ellerinize, emeğinize sağlık, çok teşekkür ederiz. İnşallah yılsonu gösterisinde daha da güzel bir programla taçlandıracağız.“Müdür  Aşım, Milli Eğitim camiasına verdiği desteklerden dolayı, Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap’a da ayrıca teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Kasap’da  konuşmasında, “Bu gece bu salonda yerli ve milli bir gece yaşadık. Bu programda emeği geçen Üsküp Atatürk Ortaokulu Müdürüm Mustafa Akyüz’e, Üsküp Atatürkİlkokulu Müdürü Ahmet Özbey’e, hemşerimiz olan bağlama ustası İbrahim Boy’a, ekibin diğer üyelerine, ekibi başarılı bir şekilde yöneten Gökçen Oktay Mutluer’e, bu gösterinin baş mimarı olan Emrah Mutluer hocama ve son olarak programa teşrif ederek bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!