Süt işletmesi personeline hijyen eğitimi verildi

Güncelleme Tarihi:

Süt işletmesi personeline hijyen eğitimi verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 15:53

Süt işletmesi personeline hijyen eğitimi verildi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ’de  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışanların öncelikle süt hijyeni konusunda olmak üzere eğitilmeleri amacıyla imzalanan işbirliği protokolü 26 süt işletmesi personeline süt hijyen eğitimleri düzenlendi.
     
Eğitimde Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Serhat Özgür, sağım hijyeni ve kişisel hijyen, sütte bozulmaya neden olan faktörler, çiğ süt kriterleri gibi konularda katılımcılara bilgi verdi. Gıda ve Yem Şubesinde görevli gıda mühendisi Tuğba Tarakçı, çiğ sütün taşınmasında dikkat edilecek hususlar, süt toplama ve nakliyesinde kullanılan alet ekipman özellikleri ve temizlenmesi, numune alma, uygunsuzluk durumunda yapılacak işlemler ve HACCP konularında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca Süt Toplama Merkezlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar, onay prosedürü ve kayıtların tutulması gibi konulara değindi. Eğitim sonunda kursiyerlere değerlendirme sınavı yapıldı. Eğitim sonrası başarılı olan kursiyerlere belge verilecek olup eğitim bilgilerinin Süt Kayıt Sistemine kayıt edilebilmesi, sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışacak kişilere Süt Hijyen Kurs Bitirme Belgesi zorunluluğu getirebilmesi ve desteklemelerde değerlendirilebilmesi, Bakanlık  mevzuatlarınca belirlenecek. Eğitimler 2017 yılında da  Müdürlüğün belirleyeceği tarihlerde devam edecek. Katılmak isteyenlerin Kırklareli Süt Üreticileri Birliği ile iletişime geçmesi ve kayıtlarını yaptırması gerektiği belirtildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!