Şeker İş'ten şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki

Güncelleme Tarihi:

Şeker İşten şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 17:32

Şeker İş'ten şeker fabrikalarının özelleştirilmesine tepki

Haberin Devamı

BABAESKİ(KIRKLARELİ,(DHA)-ŞEKER İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, Özelleşme kapsamına alınan 14 şeker fabrikasından birisinin de Alpullu Şeker Fabrikası olduğunu belirterek, “Şeker fabrikamızı sattırmayız ve kapattırmayız” dedi.

Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş.’ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilerek satılacak olmasıyla ilgili Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu Beldesi'ndeki şeker fabrikası yemekhanesinde bir toplantı düzenledi.

Orhan Saltık, 14 şeker fabrikasının özelleştirilerek, ihaleyle satışa çıkarılacağını belirterek, "Kesinlikle 14 fabrikanın içinde en az 9 tanesi kapanmakla karşı karşıya kalacaktır. Bunların içinde biz de varız. Bir Bıldır Şeker Fabrikasıyla veya Afyon Şeker Fabrikasıyla alan kişiler bunlarla rekabet etme şansı var mı? Kesinlikle. Çünkü onlar büyük ölçekli ve kapasitesi büyük olan fabrikalar. Onlar 2 liraya mal ederken şekeri, bizim gibi 3500 tonluk fabrikalar 4 lira, 4,5 lira gibi bir maliyetleri var. Tabii genel müdürlüğün veya Asbahçe'nin ihale sürecinde bu fabrikalar 5 yıl çalıştıracaklar ve fabrika isimleri yapılıp bu süreçle geçilecek. Kesinlikle bu bizim fabrikalar alıcı dahi çıkmaz" dedi.

Daha sonra, Büyükmandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu ve Hakan Dedeoğlu’ da birer konuşma yaparak, fabrikanın satılmaması ve kapatılmaması anlamında işçilere destek verdiler.

Toplantı işçilerin soru, cevap şeklinde son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!