Şehit polis İsmail Top'un adının verildiği kütüphane açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit polis İsmail Topun adının verildiği kütüphane açıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 18:01

Şehit polis İsmail Top'un adının verildiği kütüphane açıldı

Haberin Devamı

 

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ Valisi Orhan Çiftçi, Babaeski ilçesinde şehit polis memuru İsmail Top adını kurulan zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışını yaptı.

İstanbul'un Şişli ilçesinde 1 Eylül 1979 günü teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen polis memuru İsmail Top anısına, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında yaptırılan, 'Babaeski İlçesi Plevne Ortaokulu Şehit Polis Memuru İsmail Top Zenginleştirilmiş Kütüphane' törenle açıldı. Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, "Açılışını yapacağımız kütüphanemiz Plevne Ortaokulu öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerinde katkı vereceği gibi şehidimiz İsmail Top'unda adının yaşatılmasını sağlayacaktır. Sözlerime son vermeden önce şehit polisimiz İsmail Top'un ve vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı için şehit olmuş tüm polis ve askerlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum. Kütüphane yapımında emeği geçen İl Emniyet Müdürlüğü personelimize başta İl Emniyet Müdürümüz olmak üzere çok teşekkür ediyorum ve kütüphanemizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Şehit polis memuru İsmail Top'un eşi Rabiş Top, eşinin adının yaşatılmasında emeğe geçenlere teşekkür ederken, duygulu anlar yaşadı. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü'nce, öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerileri arttırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalık ve duyarlılıklarını geliştirmek, milli kimlik ve aidiyet duygularını geliştirmek, emniyet teşkilatı ile bölge insanı arasında diyaloğu arttırmak, bilinçli nesiller yetiştirmek katkı sağlamak amacıyla 81 ilimizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullara Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde Zenginleştirilmiş Kütüphane projesi uygulamaya konulmuştur. Buradaki asıl amaç, çocuklarımızın kitap alışkanlıklarını sağlamak ve okumayı cazip hale getirmektir.  Gazi Mustafa Atatürk, 'Kitapsız yaşamak, kör, sağır, dilsiz yaşamaktır' diyerek, okumanın önemini vurgulamıştır. Okuyan ve okuduğunu anlayarak yorumlayan bireyler yetiştirerek, muhassır medeniyetler seviyesine çıkmak asıl hedef olmalıdır. Bu anlamda eğitim, kalkınmanın ve uluslararası rekabetin anahtarıdır. Toplumumuzda kitap okuyan insanlar çoğaldıkça kültürel gelişme gerçekleşir, eğitim seviyesi yükselir. Eğitim seviyesi yükseldikçe bilinçli, doyumlu, mutlu yaşayan insanlarında sayısı artar. Bu öyle bir süreçtir ki eğitim insanı geliştirirken insanda eğitimi geliştirir. Eğitimin temel aracı ise kitaptır. Kitap okumayı sevip, okuma alışkanlığı kazanmak bu anlamda toplumun geleceği için çok önemlidir. Bu kütüphanenin de yukarıda değindiğimiz hususlar çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum."

Kütüphanenin açılış kurdelesini Vali Orhan Çiftçi, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve  şehit polis memuru İsmail Top'un eşi Rabiş Top kesti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!