Pehlivanköy'de 'Pavli Okuma Şöleni'

Güncelleme Tarihi:

Pehlivanköyde Pavli Okuma Şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 13:55

Pehlivanköy'de 'Pavli Okuma Şöleni'

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/PEHLİVANKÖY(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Pehlivanköy ilçesinde “5.Pavli Okuma Şöleni” yapıldı.
Pehlivanköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ve bu yıl 5’incisi  gerçekleştirilen Pavli Okuma Şenliğine İlçe Kaymakamı Emrah Bütün, Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Hazırlıkların günler öncesinden başladığı şölende masal kahramanlarını canlandıran öğrenciler davulcu karakteri eşliğinde Okuma Şölenini sokaklarda dolaşarak halka duyurdu. Şölen alanının girişinde etkinliğe katılanlara öğrenciler tarafından hazırlanan kitap ayraçları ile önemli şiirlerden parçaların yer aldığı şiir kartları dağıtıldı. Kitap okumaya ilişkin özlü sözlerin yer aldığı pankartlar ve balonlarla süslenen şölen alanı oldukça renkli bir şekilde görevli öğrenciler tarafından hazırlandı. Etkinlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek’in günün anlam ve önemine ilişkin açılış konuşması ile devam etti. Konuşmasında böyle bir etkinliğin neden gerçekleştirildiğinden bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Ayçiçek “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu şenliği gerçekleştirmemizdeki en büyük amaç ülkemizdeki en büyük sıkıntılardan birisi olan kitap okuma sorununa dikkat çekebilmek ve gelecek nesillerimizin okuma bilincini kazanabilmelerine katkı sağlayabilmektir. Aile bireylerinin çocukları için en iyi örnek oldukları ve çocukların yetişmesinde ailenin etkileri göz önüne alındığında okuma alışkanlığı kazanmanın, ailenin de içerisinde yer aldığı bir etkinlik olarak yapılmasının en etkili yöntem olacağı açıktır. Bu amaçla “Geleneksel Pavli Okuma Şöleni” ile aile bireylerinin de içerisinde yer aldığı bu etkinliği düzenleyerek, çocuklarımız için kitap okumayı bir gelenek haline getirmeyi hedeflemekteyiz. İlçemizde okuryazarlık oranını 4 yıl içerisinde %90 dan %97 ye taşıdığımızı dikkate aldığımızda bu hedefin daha yukarıya taşınması ve aşağıya düşmemesi için bu gibi faaliyetler desteklenmelidir. %100 katılımla tüm ilçe halkının aynı anda kitap okuyabileceği bir başarı göstermek için “Pavli Okuma Şöleni” etkinliği bundan sonra da devam edecektir” dedi.

İlçede yapılan okuma yarışmalarında en fazla kitap okuyan öğrencilere Pehlivanköy Kaymakamlığı, Pehlivanköy Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hediyeleri takdim edildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı okuryazarlık seferberliği kapsamında ilçede açılan okur-yazarlık kurslarında okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazanan kursiyerlere de belgeleri verildi. Ödül töreninin ardından katılımcılar ve öğrenciler hep birlikte kitap okudu. Oldukça renkli bir şekilde geçen şölenkatılımcılara yapılan ikramlarla sona erdi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!