Öğrenciler, yarıyıl tatilinde 'mesleki gözlem' yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, yarıyıl tatilinde mesleki gözlem yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 11:37

Öğrenciler, yarıyıl tatilinde 'mesleki gözlem' yapıyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde t-MBA Eğitim Modeli ile yetişen Lüleburgaz Doğa Anadolu Lisesi 9. ve 10. sınıf öğrencileri, yarıyıl tatilinde günde 4 saat toplamda 3 gün süreyle 'mesleki gözlem' yapıyor.

t-MBA Eğitim Modelinin en önemli adımlarından biri olan 'mesleki gözlem' ile öğrenciler, mesleklerin bireysel becerilerine uygunluğunu gözlemlerken aynı zamanda  profesyonel iş yaşamını ve şirket kültürünü tanıma şansı elde ediyor. Daha lise yıllarında kariyer planlamasına yönelik çalışmalar yapan öğrencilerin özgeçmişleri işverenler tarafından olumlu değerlendiriliyor. Mesleki Gözlem çalışmaları, Rehber öğretmeninin öğrencilere Doğa Kariyer Testi(DKT) uygulaması ile başlıyor ve DKT sonucuna göre öğrencinin kariyer eğilimleri belirleniyor. Bu tespitten sonra öğrenci, belirlenen meslek dallarından istediğini gözlemlemek üzere araştırma yaparak kurumlarla iletişime geçiyor. Öğrenci, uygun kurumla Mesleki Gözlem Sözleşmesini imzalıyor. Çalışma tamamlandığında Mesleki Gözlem Öğrenci Raporu hazırlanıyor ve t-MBA öğretmenine teslim ediliyor.

Lüleburgaz Doğa Anadolu Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencileri yarıyıl tatilinin birinci haftasında Mesleki Gözlem çalışmalarını tamamladılar. Öğrenciler,doktorluktan avukatlığa, bilgisayar mühendisliğinden işletme yöneticiliğine, bankacılıktan beslenme uzmanlığına daha birçok dalda gözlemde bulundular.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!