Minsolmaz: Hızlı tren kamulaştırmasında sona gelindi

Güncelleme Tarihi:

Minsolmaz: Hızlı tren kamulaştırmasında sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 13:00

Minsolmaz: Hızlı tren kamulaştırmasında sona gelindi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Hızlı tren kamulaştırmasında sona gelindi” dedi.

Kırklareli’ ninLüleburgaz ilçesinde Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Milletvekili Minsolmaz, muhtarlara bölge çalışmaları hakkında bilgiler verip,  sorunlarını dinledi.

Muhtarların önemli bir görevi icra ettiğini aktaran Minsolmaz, kendilerinin de ellerinden geldiğince muhtarların sorunları konusunda mecliste çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Bölge yatırımları ve çalışmalar hakkında konuşan Minsolmaz, merak edilen Hızlı Tren projesinin kamulaştırmasıyla ilgili şunları söyledi; “Bölgemiz için büyük önem taşıyan hızlı tren projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Hızlı tren için Babaeski’ye kadar yüzde 90 kamulaştırma bitti. Vatandaşlarımızla hattın geçtiği tarlalar için uzlaşma sağlanıyor. Bu konuda zorluk çıkaran da olmadı. Hızlı tren için çalışmalar çok yakın bir zamanda başlayacak. Hat bölgemiz için söylemek gerekirse Edirne’den başlayıp Havsa’dan geçen, sonra Babaeski-Nadırlı köyü arasından geçip, Sarıcaali köyünün güneyinden Sarımsaklı Çiftliği’nin içinden geçerek Lüleburgaz’da İstasyon Caddesi’nde Özcan Değirmencioğlu’nun benzinliğinin altından geçip oradan Eskibedir üstünden E-5’i keserek Büyükkarıştıran’ın yanından devam edecek” dedi.

Minsolmaz, hızlı trenin geçeceği her il için planlanan 1 istasyon olduğunu, Kırklareli’ndeki istasyon sayısının ise 3 olduğunu vurguladı.Minsolmaz; “Bu hat yeni bir hat olacak. Hızlı tren hattı için en çok istasyon bizim ilimizde olacak. Babaeski, Lüleburgaz ve Büyükkarıştıran’da istasyonlarımız olacak. Her ilde bir tane istasyon varken bizim ilimizde üç istasyonumuz olacak. Bu bizim için önemli. Merkez Lüleburgaz’da olacak. Hem yük hem de yolcu istasyonu olacak. Örnek verecek olursak, Lüleburgaz-İstanbul arası 35-40 dakikaya düşecek. Bizler İstanbul’un birçok ilçesinden İstanbul’a daha yakın olacağız. Bakılınca dünyada 10 büyük mega proje var. Bunun 6 tanesi Türkiye’de ve bunlardan 4 tanesi Trakya’da oluyor. Bazen duyuyoruz ‘Hükümet Trakya’ya ne yapıyor?’ diye. Bunların bilinmesi gerekiyor. Hızlı tren de bunlardan biri” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!