Lüleburgazlı gençler hayallerine hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgazlı gençler hayallerine hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 12:27

Lüleburgazlı gençler hayallerine hayat verecek

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesindeki girişimci gençler, Lüleburgaz Belediyesi ve StartUp Trakya'nın katkılarıyla Mehmet Zorlu Vakfı (MZV) 21. Yüzyıl Yetkinlikleri Eğitim Programı'nın etkinliğine katıldı.


Girişimciliğin geleceğin kariyer fırsatı olduğu yönünde bilgi paylaşımında bulunulduğu etkinlikte, kariyer yolunda gençlerde farkındalık oluşturmak adına Türkiye'nin her biri kendi alanında isim yapmış girişimler, öğrencilerle buluşturuldu. Lüleburgazlı genç girişimciler de Lüleburgaz Belediyesi ve StartUp Trakya'nın katkılarıyla etkinliğe katılarak, Türkiye'nin önde gelen girişimcilerini dinleme ve tecrübelerinden yararlanma fırsatı yakaladılar.

MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut liderliğinde yürütülen programda, eğitimin önemli parçalarından biri olan girişimcilik dersi Zorlu PSM SkyLounge'de gerçekleştirildi. Etkinlikte Okan Kara, Bahtiyar Yurtoğlu, Hasan Aslanoba, Başar Kaya, Arzu Eryılmaz, Can Yücaoğlu, Gamze Cizreli, Emre Kurttepeli, Hande Çilingir, Bora Yılmaz, Numan Numan, Murat Tortopoğlu, Ayşe İnal, AytülErçil, Burak Büyükdemir, Eray Erdoğan, Okan Şencan ve JasonLau gibi konuşmacılar, girişimcilik deneyimleri ve  girişimcilik ekosistemi ile ilgili tecrübelerini genç girişimci adaylarıyla paylaştı.

Mehmet Zorlu Vakfı bursiyerlerinin yanı sıra tüm Türkiye'den üniversite ve lise öğrencilerinin ücretsiz katılımına açık olan etkinliğe, ilk iki yılında toplam 3 bin 500 genç katıldı.Zorlu Holding Yönetim Kurulu üyesi Emre Zorlu, "Bugün artık sadece ürünün üzerinde inovasyon yapmak yetmiyor. İş modeli de dahil olmak üzere bir çok alanda inovasyon yapmak gerekiyor. Tüm bunları şirket içerisinde çözmek kolay değil. Çünkü ortak aklı kullanma ihtiyacı var. Bunun için de start-up'lar büyük bir önem taşıyor. Örneğin ABD'de yeni açılan iş yerlerinin yüzde 90'ı start-up'lardan oluşuyor. Bu gerçekten yüksek bir oran. Eğer bir ülkede toplumsal bir dönüşüm ve istihdam artışı istiyorsanız mutlaka start-uplara destek olmalısınız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!