Lüleburgaz’da TEMA Vakfı meşe fidanı ekti

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz’da TEMA Vakfı meşe fidanı ekti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 11:21

Lüleburgaz’da TEMA Vakfı meşe fidanı ekti

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz İlçesi'nde, TEMA Vakfı Lüleburgaz Örgütü öğrencilerle birlikte meşe fidanları dikti.

Şehit Pilot Üsteğmen İbrahim Gerçek İlkokulu 1/B,2/A ve 2/B sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Hakan Toraman, Hakan Tanrıverdi ve Fatma Şanlı nezaretinde Orman Fidanlık Müdürlüğüne giderek önce mevcut meşe ağaçlarının altında yere dökülmüş olan meşe tohumlarını topladı. Daha sonra toplanan bu tohumları fidan üretim tüplerine ekildi. Toplam 100 adet tüpe tohum ekimi yapıldı. Tohum ekimini gerçekleştirdikleri bu tüpleri yanlarına alarak mart ayı sonuna kadar bakımını yapacaklar. Mart veya Nisan ayı içerisinde tüpte çimlenip büyüyen meşe fidanlarını araziye dikecekler.

Orman Fidanlık Müdürü Hikmet İhtiyar meşe tohumunun toplanması ve toplanan tohumların tüpe ekilmesi konusunda öğrencilere bilgi verdi. Öğrencilerde aldıkları bilgiler doğrultusunda tüpe tohum ekimini gerçekleştirdi. TEMA Vakfı Lüleburgaz Sorumlusu, Orman Yüksek Mühendisi Vicdan Aladağ, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı veren Orman Fidanlık Müdürü Hikmet İhtiyar olmak üzere Okul Müdürü Sibel Doğan’a,Müdür Yardımcısı Özcan Sarıkaya’ya, TEMA Gönüllüsü Mustafa Remzi Gökmen’e, katılan tüm öğrenci, öğretmen ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!