Lüleburgaz Kaymakamlığı'ndan 'dolandırıcılık' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Kaymakamlığından dolandırıcılık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 16:05

Lüleburgaz Kaymakamlığı'ndan 'dolandırıcılık' uyarısı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi Kaymakamlığı, Kaymakam Mustafa Kaya'nın adının kullanılanak dolandırıcılık yapıldığını belirterek, uyarıda bulundu.

Lüleburgaz Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada Kaymakam Mustafa Kaya, adının kullanılarak, fabrikalar, işadamları ve hayırsever vatandaşların ev, iş veya cep telefonlarını aradıkları ve para talebinde bulundukları belirtildi. Kaymakamlık, dolandırıcılık girişiminde bulunanların 'Demokrasi Şehitlerine yardım ve engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak' bahanesiyle Kaymakamlık adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılık teşebbüslerinde bulunduklarının tespit edildiğini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Lüleburgaz Kaymakamlığımızın veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnafımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır.  İhtiyaç sahibi, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza 'yardım' Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) tarafından veya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla yapılmaktadır. Kaymakamlığımız ve herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon ve benzeri yöntemle yardım toplama çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Kaymakamlığımız ile görüşerek durumu bildirmelerini, ardından Emniyet Müdürlüğü'nün 155 veya Jandarma Komutanlığı'nın 156 numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması önemli rica olunur."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!