Lüleburgaz Guangzhou ödülü için dünya şehirleriyle yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Guangzhou ödülü için dünya şehirleriyle yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 12:54

Lüleburgaz Guangzhou ödülü için dünya şehirleriyle yarışıyor

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz İlçesi, Guangzhou Ödülü olarak bilinen Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon Ödülü için 3 bin şehir arasından ilk 15'e girdi. İlçe, Lüleburgaz Belediyesi'nin hazırladığı 'Cinsiyet, Eşitlikçi Yaklaşım ve Yönetici Kadınlar' projesiyle dünyaca ünlü şehirlerle yarışacak.
Dünyada 2 yılda bir yapılan ve Guangzhou Ödülü olarak bilinen Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon Ödülü'ne Türkiye'den Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi aday gösterildi. Lüleburgaz Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle başvurusu yapılan ilçe, Teknik Komite tarafından yapılan incelemenin ardından 3 bin şehir arasından ilk 15'e girerek büyük bir başarı elde etti. Lüleburgaz birinci olabilmek için Addis Ababa (Etiyopya), suncion (Paraguay), Boston (ABD), Brüksel (Belçika), Kopenhag (Danimarka), Jakarta (Endonezya), La Paz (Bolivya), Malang (Endonezya), Menaşe (israil), Qalyubeya (Mısır), Ramallah (Filistin), Songpa-Gu (Kore), Tampere (Finlandiya) ve Tlajomulco De Zuñiga (Meksika) ile yarışacak.
Çin'de Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon ödülleri kapsamında birinci olan kente, tanıtım için 50 bin Euro para ödülü verileceği belirtildi. Yarışmanın sonucu 8 Aralık'ta açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!