Lüleburgaz Belediye Başkanı Gerenli: Cenazeyi gömeriz ama, pilav-ayran vermem

Güncelleme Tarihi:

Lüleburgaz Belediye Başkanı Gerenli: Cenazeyi gömeriz ama, pilav-ayran vermem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2018 16:31

Lüleburgaz Belediye Başkanı Gerenli: Cenazeyi gömeriz ama, pilav-ayran vermem

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’nin Lüleburgazilçesi Belediye Başkanı Murat Gerenli, belediyenin düzenlediği kahvaltı etkinliğinde bir vatandaşın cenaze işlemlerinin ücretsiz karşılanması ve cenazede yemek verilmesi ile ilgili talebine "Cenazeyi gömeriz ama pilav-ayran vermem" karşılığını verdi.

Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğine katılan Atatürk Mahallesi sakinlerinden Şükran Erteke, cenaze masraflarının belediye tarafından ödenmesini ve cenaze evlerine yemekle destek olmasını istedi.

Şükran Ertekin’in bu isteğine yanıt veren Belediye Başkanı Murat Gerenli “Acısı olan insanın acısını azaltmak için elimizden geleni yapacağız. Ama ben pilav ayran vermeyeceğim" karşılığını verdi. Gerenli, "Popülist politikalar yüzünden biz bazı değerlerimizi yitirmeye başladık. Benim hayatım, eğitim sürecim dışında Lüleburgaz’da geçti. Bizim çocukluğumuzda sokakta bir cenaze olsa televizyonun sesini kapardık. O evde ocak kaynamaz, aş pişmezdi. Çünkü bizim komşuluk ilişkilerimiz yardımlaşma ve acıyı azaltmak üzerine kuruluydu. Cenaze evine  yemeği komşularımız götürürdü. Önümüzdeki sistemde, o gün acısı olan insanın sadece belediyeye başvurması yeterli olacak. Cenazesinin gömülmesine kadar her şey için biz belediye olarak elimizden geleni yapacağız ama ben pilav ayran vermeyeceğim. Biz bu tür şeyleri doğru bulmuyoruz. Ben mezarlığa gittiğimde cenaze gömülmeden insanların pilav ayran peşinde koşmaya başlayıp mezarların üzerinde bunu tüketip yine mezarların üzerine kapları bıraktıklarını gördüm. Biz değerlerimizi yaşatmaya devam etmek istiyoruz. Acısı olan insanın acısını azaltmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!