Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Aksoy: Trakya şap hastalığı yönünden ari bölge

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Aksoy: Trakya şap hastalığı yönünden ari bölge
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2021 15:02

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Aksoy: Trakya şap hastalığı yönünden ari bölge

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, Trakya bölgesinin şap hastalığı yönünden ari bölge olduğunu hatırlatarak, Anadolu'dan Trakya'ya herhangi bir şekilde büyükbaş veya küçükbaş hayvan geçişinin yasak olduğunu belirtti. Aksoy, "İlgili yasağa uymayanlar hakkında; 'Trakya bölgesinin Şap Hastalığı Yönünden Ariliğini Bozmak' suçuna istinaden kanuni işlem başlatılmasının yanı sıra kaçak olarak Trakya’ya getirilmeye çalışılan hayvanlara el konularak masrafları yetiştiriciye ait olmak üzere kesime gönderiliyor" dedi.

Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy başkanlığında, müdürlüğün toplantı salonunda İl Ve İlçe Hayvan Sağlığı Ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü personelinin katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Trakya bölgesinin korunması, TÜRKVET ve Veteriner Bilgi Sistemi'nin (VETBİS) sahadaki kullanımı, beklentiler, yenilikler, ileriye dönük yapılabilecek iyileştirmeler, hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketlerinin kontrolü konuları görüşüldü. Toplantıda konuşan İl Müdürü Aksoy, Trakya bölgesinin şap hastalığı yönünden ari bölge olduğunu hatırlattı.

2010 yılından bu yana Anadolu’dan Trakya’ya herhangi bir şekilde büyükbaş ve küçükbaş hayvan geçişinin yasaklandığını belirten Aksoy, "Bu kapsamda Vali Osman Bilgin’in  talimatlarıyla merkez ve tüm ilçelerde gerekli kontrollerin sıklıkla yapılması sağlanıyor. Aynı zamanda “İşimiz Saha Gücümüz Saha” sloganıyla üreticilere Anadolu’dan Trakya bölgesine hayvan girişinin yasak olduğu ile mevzuatsal olarak yapılması gerekenler aktarılıyor. İlgili yasağa uymayanlar hakkında; 'Trakya Bölgesi’nin Şap Hastalığı Yönünden Ariliğini Bozmak' suçuna istinaden kanuni işlem başlatılmasının yanı sıra kaçak olarak Trakya’ya getirilmeye çalışılan hayvanlara el konularak masrafları yetiştiriciye ait olmak üzere kesime gönderiliyor" dedi.

Toplantıda yürürlükte olan mevzuatlar, yapılacak yenilikler hakkında bilgi verilerek yürütülen iş ve işlemler ile ilgili değerlendirme yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!