Kırklareli Belediyesi Çocuk Hakları Anıtı açtı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli Belediyesi Çocuk Hakları Anıtı açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 12:43

Kırklareli Belediyesi Çocuk Hakları Anıtı açtı

Haberin Devamı

 Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA), KIRKLARELİ Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü'nde törenle Çocuk Hakları Anıtı açtı.

Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Kırklareli Belediyesi, istismar edilerek öldürülen Halil İbrahim Aktaş'ın adını verdikleri parka Çocuk Hakları Anıtı koydu. Çocukların ülkemizin geleceği olduğuna dikkat çeken Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "Bugün bütün dünya, çocuk haklarının varlığını kabul etmiş durumda. Ulu Önder Atatürk'ün sayesinde biz daha 20'inci yüzyılın ilk çeyreğinden bu yana çocuklarımıza özel önem veren bir ulusuz. Çocuklarımızı korumazsak, ülkemizin geleceğini riske atmış oluruz. Bakın, bu anıtı açmış olduğumuz parka adını veren Halil İbrahim Aktaş kardeşimiz, korunamadığı için daha 14 yaşındayken istismar edilerek öldürüldü. Ne tesadüftür ki Çocuk Hakları Günü'nde tecavüz yasası diye bilinen bir teklif sunuldu. Ancak başta kadınlarımız olmak üzere gösterdiğimiz dirençle Hükümete geri adım attırdık. Ulusal egemenliğin ilan edildiği günü çocuklara bayram olarak hediye eden ülkemizin geleceği çocuklara bağlı ve bizim için çocukların haklarına saygı duymak, her şeyden önemli. Bu nedenle hem biz büyüklerin çocuklarımızın haklarını bilmemiz hem de çocuklarımızın kendi haklarını bilmesi gerekir" dedi.

Çocuk Hakları Derneği Başkanı İzzet Çetin ise "Ne mutlu Kırklareli'ne, çocuk haklarına duyarlı bir başkanı var. Çocuk Hakları Sözleşmesi kitapçığını bastırmakla yetinmeyip, dikkatleri çocuk haklarına çekebilmek için bir de Çocuk Hakları Anıtı diktirdi. Bu yüzden kendisini kutluyorum. Çocuklara ve çocuk haklarına sahip böyle bir düşüncenin Kırklareli'nde olmasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.



Konuşmaların ardından oluşturulan kütüğe, çocuklar tarafından isimlerinin yazılı olduğu plaketler çakıldı. Bunun yanı sıra etkinliğe katılan çocukların el kalıpları alındı. Dökümü yapılan eller daha sonra isim kütüğüne ve Çocuk Hakları Anıtı çevresine çakıldı. Çocuk Hakları Sözleşmesinin basılı olduğu kitaplar da katılımcılara dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!