"Kamu Sektöründe Kariyer Kaymakamlık Mesleği" konulu seminer düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Kamu Sektöründe Kariyer Kaymakamlık Mesleği konulu seminer düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 14:51

"Kamu Sektöründe Kariyer Kaymakamlık Mesleği" konulu seminer düzenlendi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü ile Genç Araştırmacılar ve İnovasyon Kulübü'nün birlikte organize ettiği "Kamu Sektöründe Kariyer - Kaymakamlık Mesleği" başlıklı seminer, konferans salonunda yapıldı.

Konferansa, Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin Yönetici Asistanı Saim Atik, İİBF Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Oğuz Başol, Yrd. Doç. Dr. Esin Cumhur Yalçın, Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kaan ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın ilk bölümünde Babaeski Kaymakamı Tarkan Keskin, kaymakamlık mesleği ile ilgili bilgiler paylaşmak amacıyla seminere katıldığını belirterek kaymakam olabilmek için gereken şartları sıraladı. Kaymakamlık mesleği için izlenmesi gereken yol, kaymakamlık mesleğinin gereklilikleri, sorumlulukları ve kaymakamın yetki ve görevleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Kaymakamların ilçelerdeki genel idare teşkilatının başı olduğunu söyleyen Kaymakam Keskin, kaymakamlığın ilçelerdeki bütün sorunları yerinde tespit ederek vatandaşların makul isteklerini karşılama ve sorun çözme makamı olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Keskin, kaymakamlık mesleğine ilgi duyan öğrencilere meslek hakkında ipuçları verdi. Konferansın ikinci bölümünde ise, Yönetici Asistanı Saim Atik, öğrencilere “yükseköğretimin sayısal görünümü, kamu personel rejimi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki düzenlemeler, ÖSYM’deki dönüşüm ve yenilikler, KPSS-YDS ve ALES’in analizi, açık uçlu sınav, kamuda kariyer meslekler” gibi farklı konularda ayrıntılı bilgiler paylaştı.

Atik, Türkiye’de Yükseköğretimin son yıllarda olağanüstü büyüme kaydettiğini, 1982 yılında 27 olan üniversite sayısının 2017 yılı itibariyle 183’e ulaştığını ve bu üniversitelerde toplam 120 İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin mevcut olduğunu ifade etti. Yükseköğrenim alanında niceliksel anlamda büyüme gerçekleşmesine rağmen niteliksel anlamda sorunlar yaşandığına da dikkat çeken Atik, Türkiye’nin nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu belirtti. Kamu personel alım sistemi (KPSS A ve B Grubu Kadrolar) hakkında bilgiler vererek kadroların içeriği hakkında sunumlar yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!