Kadınlar günü düzenleyip, FETÖ'ye üye kazandırmışlar

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar günü düzenleyip, FETÖye üye kazandırmışlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 17:56

Kadınlar günü düzenleyip, FETÖ'ye üye kazandırmışlar

Haberin Devamı

Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ, (DHA) - KIRKLARELİ’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında ‘il ablası’, gazeteci ve işadamlarının da bulunduğu 17 şüpheliden 16’sı tutuklanarak cezaevine konuldu. 'İl ablası' yönetimindeki kadınların örgüte üye sağlamak için evlerde çay sohbetleri düzenleyip, örgütün elebaşısı Fetullah Gülen kitapları okudukları belirtildi.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, askeri darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında önceki gün aralarında il ablası, işadamı, gazeteci ve hastane sahiplerinin de olduğu 17 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde arama yapılırken, emniyette ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden D.İ. serbest bırakıldı. Kırklareli’nde farklı dönemlerde örgütün il ablalığını yapan H.D. ve Z.K.’nın yanı sıra M.Ç., E.C., N.Y., B.İ.,  E.T.Y., E.S., A.S., C.K., M.Y., N.T., G.G., E.C., S.M. ve Ş.T. tutuklanarak cezaevine konuldu.
ABLALAR ÇAY SOHBETLERİ DÜZENLEMİŞ
Polis ekiplerince yapılan incelemede farklı şüphelilerden C.G. ve E.Ç.’nin örgüte ait evlerde üniversite öğrencilerine ‘kadınlar günü’ adı altında çay sohbetli toplantılar düzenledikleri belirlendi. Sohbetlerde örgütün elebaşısı Fetullah Gülen’e ait kitapların okunduğu ve üniversite öğrencisi ile ev hanımlarının yanı sıra çeşitli meslek gruplarından da örgüte üye kazandırdıkları tespit edildi. Aynı soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen 9 kişinin daha arandığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!