Çocuğa şiddete dur demek için yürüyüş yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuğa şiddete dur demek için yürüyüş yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 12:06

Çocuğa şiddete dur demek için yürüyüş yapıldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Türkiye’de çocuğa karşı cinsel istismar olaylarına dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri ve aileleri, Kent Konseyi Başkanı Bülent Önder ve yürütme kurulu üyelerinin de desteğiyle İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanı’nda toplanarak ‘Çocuğa Şiddete Hayır’ mesajı verdi. İstanbul Caddesi’nde gerçekleştiren yürüyüşte grup, ağızlarına siyah bant yapıştırarak son dönemde yoğunlaşan şiddet ve istismar olaylarına dikkat çekti. Grup üyeleri kaybolduktan sonra cinsel istismara kurban gittiği ortaya çıkan Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir’in de fotoğraflarını taşıdı.

İstanbul Caddesi’ndeki yürüyüşe çevredeki vatandaşlar ve esnaflardan da destek geldi. Yürüyüşün ardından yeniden Kongre Meydanı’nda toplanan grup burada bir basın açıklaması yaptı. Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Eylül Naz Uğun’un yaptığı açıklamada bu suçun yeterli yasal önlemlerle önlenmesi istendi. Eylül Naz Uğun, "Çocuğun gelişimini engelleyecek her türlü davranışa karşı sadece yasal olarak değil aynı zamanda da toplumsal bilinç düzeyinde de mücadele etmeliyiz. Bugün çocuğa şiddet uygulayanlar ve çocukları istismar edenler de bu toplumun unsurlarıdır. Onları toplumdan ayrı göremeyiz. Ne zaman ki toplum olarak çocuğa verdiğimiz değeri bir yetişkin bireye verdiğimiz değerle eşit düzeye getiririz ancak o zaman çocuğa karşı şiddet ve istismar uygulayan bireyleri yasal önlemlerle önleyebiliriz.‘Sen daha küçüksün sus konuşma’ anlayışından çocukların fikirleri değerlidir anlayışına ulaşmamız gerekir ki bir çocuk uğradığı şiddeti ya da istismarı ailesine ya da çevresine cesurca söyleyebilsin ve bu suçu gerçekleştiren ifşa olup, yeterli cezaları alsın" diye konuştu.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi Belinay Tomruk ise Türkiye ve Kırklareli’ndeki çocuğa cinsel istismar sayıları hakkında bilgi verdi. Tomruk, "Çocukların tanık oldukları istismar türleri arasında yüzde 49 duygusal istismar, yüzde 56 fiziksel istismar, yüzde 10 cinsel istismar bulunuyor. Çocuğa uygulanan şiddet istatistiklerine bakarsak dünya genelinde her 4 çocuktan biri fiziksel şiddete maruz kalıyor. 2017 yılında kötü muamele gören çocukların yüzde 26’sı cinsel istismara uğrarken, cinsel istismar mağdurlarının yüzde 18’i kız, yüzde 8’i ise erkek çocuklarından oluşuyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!