Cem Vakfı Başkanı Döner: Babaeski'de Cemevi binamız eksik

Güncelleme Tarihi:

Cem Vakfı Başkanı Döner: Babaeskide Cemevi binamız eksik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 16:29

Cem Vakfı Başkanı Döner: Babaeski'de Cemevi binamız eksik

Haberin Devamı

 

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- CEM Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde Kaymakam Tarkan Keskin,  Belediye Başkanı Abdullah Hacı'ya ziyaretlerde bulunup, ilçeye bir Cemevi yapılmasını istedi.

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, vakfın Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Yeşilbaş, Bektaşi Babası Hayati Dağlıoğlu ve yöneticiler tarafından Hükümet Konağı önünde karşılandı. Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır ve yönetim kurulu üyesi Süleyman Arıkan, Dr. Muzaffer Birdal, önce Kaymakam Tarkan Keskin'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Keskin, devletin bütün inançlara ayni eşit mesafede saygılı olduğunu belirtti. Keskin, Cemevi yapılmasıyla ilgili i taleplerini inceleyip, gereğinin yapılması için çalışacağını söyledi. Döner, "Cemevi binamız eksik, inşallah Babaeski'de Cemevi'nin açılması size kısmet olur" dedi.

Döner, ziyaretin anısına Keskin'e, üzerinde kabartma ile 'Allah' yazılı gümüş bir çerçeve takdim etti.

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner ve beraberindekiler daha sonra Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı'yı makamında ziyaret etti. Başkan Hacı'nın makamında gerçekleşen ziyarette, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, Babaeski İlçe Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu, CHP Babaeski İlçe Başkanı Erol Mutlu ve Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner'de hazır bulundu.

Başkan Hacı,ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek, "Genel Başkanımız Erdoğan Döner daha önce de ilçemize gelerek bizleri ziyaret etmişti. Cem vakfımızın buradaki Cemevi ile ilgili gayrimenkul bir yer problemi var, sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. O yer problemi ile ilgili gerekli yerlerle ve kendileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca iş adamlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. En kısa zamanda olumlu bir sonuç alacağımıza inanıyorum" dedi.

Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, "Babaeski İlçesi'nde 9 tane cami var ama 1 tane bile Cemevi yok. Şu an ibadet yapılan yer sarkıtma veya kömürlük gibi bir yer. Bu bizim inancımıza ve Babaeski'ye de hiç yakışmıyor. Babaeski benim çok sevdiğim ilçelerden biri, gençlik zamanımdan beri de çok severim. Aydın, çağdaş güzel bir ilçe, bizim vakfımızın bir şubesinde böyle nur yüzlü insanlar görmek, pürü pak insanları görmek ayrı bir güzellik tabi. Babaeski ilçemizde güzel şeyler yapılacağına inanıyoruz, Cemevi binamız eksik, tabii bu konuda çok düzgün bir yerimiz olması gerekiyor. Bizde yeni yönetim olarak, elimizden gelen maddi, manevi destek ne varsa yapacağız ama yer sorununu çözmemiz lazım. Belediye ile Kaymakamlık ile Özel İdare ile güzel bir yapı kazandırılabilir bu ilçeye de burada da örnek bir yer olur. O düşüncedeyim. Çünkü bizim kendi belediyelerimiz insanlarımızın en çok sahip çıktığı belediyeler bunlar, onlarında bizim insanlarımıza sahip çıkması lazım. Öyle bir beklentimiz var. İnşallah belediye başkanımızda söz verdi. Bunu gerçekleştireceğine bende inanıyorum bende bu konunun takipçisi olacağım" dedi.

Belediye Başkanı Hacı, ziyaret anısına  Döner'e, gümüş bir plaket takdimederken, Döner de Hacı'ya, üzerinde kabartma ile 'Bismillahirrahmanirrahim ve Hz. Muhammed" yazılı gümüş bir çerçeve takdim etti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!